undefined
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Irv Gordon reed 5 miljoen kilometer met Volvo P1800S

Bericht: Irv Gordon reed 5 miljoen kilometer met Volvo P1800S

De langste rit is voorbij

19.11.2018

Eén auto, meer dan 5 miljoen kilometer op de teller. Irv Gordon en zijn rode Volvo P1800S uit 1966 staan in het Guinness Book of World Records. Maar voor Irv (77) is de rit nu voorbij. Hij overleed op 16 november.

Gallerij: Bericht Irv Gordon reed 5 miljoen kilometer met Volvo P1800SDe Amerikaan Irv Gordon was de beste ambassadeur die Volvo zich ooit kon dromen. In 1966 kocht hij zich een Volvo P1800S, en hij is nooit gestopt ermee te rijden. We ontmoetten Irv Gordon ooit in de Gentse Volvofabriek, en herinneren ons een ontzettend sympathiek man met een ongekende passie voor rijden.

200 kilometer pendelen per dag

Het verhaal met de P1800 begon nadat hij voordien met zijn nieuwe Chevrolet Corvair al in panne was gevallen op weg van de dealer naar huis. De Volvo daarentegen heeft hem nooit in de steek gelaten. “Ik had elke dag een pendelrit van 125 mijl (200 kilometer) naar school te doen”, vertelde de voormalige leerkracht. Hierdoor tikten de mijlen snel aan. “Maar het allerbelangrijkste: ik reed gewoon graag.”

Zuid-Afrika

Gallerij: Bericht Irv Gordon reed 5 miljoen kilometer met Volvo P1800SEn zo kwam Irv eerst aan één miljoen mijl met zijn P1800, vervolgens twee om in 2013 3 miljoen mijl te bereiken. Hij bleef maar doorrijden. In mei van dit jaar meldde hij nog dat zijn teller op 3,25 miljoen mijl stond (5,2 miljoen kilometer)… in Zuid-Afrika. De motor is twee keer gereviseerd in al die jaren. Uiteindelijk is de rit voor Irv Gordon sneller gestopt dan voor zijn auto.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.