Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Aston Martin DB5

Bericht: Aston Martin DB5

James Bond-auto te koop… voor 4 tot 6 miljoen

13.06.2019

De nummerplaat 007 had je al, het was alleen nog wachten op de bijpassende auto. Die kans biedt zich nu aan, met de mogelijkheid om een Aston Martin DB5 uit Goldfinger te kopen, inclusief de gadgets. Naar verwachting zal hij 4 tot 6 miljoen dollar opbrengen.

Het is veilinghuis RM Sotheby’s dat de Goldfinger DB5 aan de man mag brengen, tijdens de Monterey Sale op 15 augustus in de Verenigde Staten.

Zoute concours

Gallerij: Bericht Aston Martin DB5De auto is één van vier DB5’s die voor de tweede Bond-film Goldfinger zijn gebruikt in 1965. Naast twee stuntwagens die bij de opnames zijn gebruikt, zijn er ook twee promotiewagens gemaakt. Dit is één van die twee. Van de filmopnames is nog maar één auto bekend, de andere is gestolen en sindsdien vermist. De andere promotiewagen is in het Nederlandse Louwman-museum te vinden en was in 2017 nog goed voor ‘best of show’ op het concours d’élégance in Knokke-Zoute.

De Astons zijn net als de auto in de film uitgerust met alle snufjes die Bond nodig had om zijn belagers af te schudden: replica’s van Browning .30-machinepistolen in de mistlichten, de draaiende nummerplaten, het kogelvrije scherm dat aan de achterruit uit de koffer schuift en de oliespuit. Alleen de vraag of de schietstoel voor de passagier werkt, blijft onbeantwoord.

Recreations

Gallerij: Bericht Aston Martin DB5De Aston Martin DB5 werd dankzij zijn gimmicks één van de sterren uit Goldfinger, en bleef nog lang aan het imago van James Bond plakken. Later keerde hij zelfs nog eens terug in Goldfinger. De link met Bond is zo sterk dat Aston Martin intussen beslist heeft om 25 ‘recreaties’ van de filmauto te maken, die een prijskaartje van 3 miljoen euro dragen… voor belastingen.

Gallerij: Bericht Aston Martin DB5Maar nu biedt de kans zich dus aan om één van de ‘echte’ Goldfinger Astons binnen te hengelen. Alleen zal je daarvoor wel een stevig offer moeten brengen. RM Sotheby’s schat dat hij tussen 4 en 6 miljoen euro zal opbrengen… en misschien nog wel meer.

Sean Connery, de acteur die toen Bond vertolkte, liet weten de beste herinneringen aan de DB5 te hebben, “onder meer aan de achtervolging met gierende banden op de Furka-pas. Ik heb me recent nog zelf een DB5 gekocht.”

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.