Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VW ID. R

Bericht: VW ID. R

Proeven van Groene Hel

13.05.2019

De volledig elektrisch aangedreven VW ID. R jaagt op het ronderecord op de oude Nürburgring, ook bekend als de Groene Hel. De eerste testsessie is net achter de rug.

Gallerij: Bericht VW ID. RBegin dit jaar maakte Volkswagen bekend dat het een nieuw hoofdstuk aansnijdt voor zijn elektrische ID. R racewagen. Nadat hij al de snelste tijd neerzette in de Pikes Peak klimkoers in de Verenigde Staten in 2018, heeft VW nu een nieuwe uitdaging gevonden voor auto en piloot, de Fransman Romain Dumas.

Welke tijd?

Om de lancering van zijn elektrische ID. 3 productiewagen te ondersteunen, gepland voor 2020, wil VW binnenkort de kracht van zijn batterijauto aantonen op de Nürburgring. Het record voor elektrische auto’s op de mythische oude Nürburgring, een rollercoaster van 20 kilometer lang, bedraagt momenteel 6’45”009. Er is weinig twijfel dat de VW ID. R dat zal halen, de vraag is vooral hoe groot of klein het verschil zal zijn met de 5’19”55 die Porsche in 2018 als absoluut snelste tijd ooit op de Nürburgring liet neerzetten.

Aanpassingen

Gallerij: Bericht VW ID. RTen opzichte van de Pikes Peak-auto is de ID. R meer aangepast naar een klassieke asfaltracer. De spoiler kan plat gaan op de lange rechte stukken om de topsnelheid te verbeteren. Dumas blijft beschikken over 680 pk. Na de eerste testritten stelde hij: “de bochtensnelheden in de ID. R liggen veel hoger dan wat ik gewend ben uit de GT-wagens op dit circuit. We hebben nu vooral gewerkt aan de ophangingssetup en de rijhoogte.”

De recordpoging staat deze zomer gepland.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.