Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VW ID.3

Bericht: VW ID.3

Prijs onder 30.000 euro (maar nog niet meteen)

08.05.2019

Eindelijk zijn er meer details over de volledig elektrische generatie Volkswagens die er aan komt. De compacte ID.3 is de eerste, hij kan sinds 8 mei besteld worden.

Gallerij: Bericht VW ID.3Volkswagen begint dus niet in de populaire SUV-klasse maar in het Golf-segment om zijn eerste elektrische ‘merk binnen het merk’ voor te rijden. De ID.3 is uiteindelijk de productieversie van de Neo concept uit 2016 (foto). Ondanks de camouflage op de ID.3 valt wel te zien dat VW erg trouw gebleven is aan de concept. Wel is die iets braver geworden om een redelijker prijs in de productie te kunnen vrijwaren.

Minder dan 30.000 euro

Gallerij: Bericht VW ID.3Volkswagen heeft meteen ook de eerste technische details vrijgegeven. Hij maakt gebruik van het MEB-platform, dat de hoop draagt van nog tal van andere producten in de VW Groep. De elektrische motor steekt achteraan, wat van de ID.3 meteen ook een achterwielaandrijver maakt. VW stelt drie batterijpacks voor. Er is een 48 kWh met een rijbereik van 300 kilometer, een 62 kWh voor 420 kilometer en een 80 kWh waarmee je volgens de WLTP-test 550 kilometer haalt. De basisprijs moet in Duitsland net onder 30.000 euro blijven.

Gallerij: Bericht VW ID.3Om de wagen in al zijn glorie - zonder camouflagetape dus - te zien, moeten we nog wel nog even wachten tot september. Dan beleeft hij zijn officiële publieksdebuut tijdens het Autosalon van Frankfurt. Maar je kan dus nu wel al een bestelbon tekenen bij de plaatselijke VW-dealer.

ID.3 1st

Gallerij: Bericht VW ID.3Die versie wordt een bijzondere. Voor het eerst pakt VW uit met een ‘1st’ uitvoering. Dat is natuurlijk een luxueuze uitvoering met tweetonige lak, gps, stembediening, head-up display met virtual reality-weergave, panoramisch dak,… Hij krijgt het 62 kWh-batterijpack. VW voorziet in 30.000 exemplaren die om en bij 40.000 euro zullen kosten. Daarbij krijg je 2.000 kWh aan stroom gratis, wat goed moet zijn voor 13.000 kilometer of 1 jaar rijden. Maar wie vandaag al intekent op een ID.3 zal toch nog wat geduld moeten uitoefenen. De eerste leveringen zijn pas voorzien voor midden 2020.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.