Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht DTM keert terug naar Zolder

Bericht: DTM keert terug naar Zolder

Daar zijn de Duitsers weer

05.05.2019

17 jaar geleden was de laatste keer dat het DTM-kampioenschap in Zolder neerstreek. Op 18 en 19 mei is het opnieuw zover.

Gallerij: Bericht DTM keert terug naar ZolderZolder en DTM is lang een liefdesgeschiedenis geweest. De Belgische manche fungeerde vaak als seizoensopener voor het Duits toerwagenkampioenschap. Gezien de nabijheid van de Duitse grens, had de Zolderse afspraak geen enkele moeite om publiek te lokken uit zowel België en Nederland, maar ook Duitsland.

De liefde van de Duitse autosportkampioenschappen gaat al veel verder terug, met onder meer de DRM turbomonsters die al in de jaren ’70 de omloop van Terlaemen onveilig maakten. Later waren er de Groep A-toerwagens uit het Europees kampioenschap, zoals de BMW 635 of de Ford Sierra Cosworth.

Belgisch kampioen

Gallerij: Bericht DTM keert terug naar ZolderDe eerste DTM-kampioen in 1987 was overigens een Belg, Eric Van de Poele in de BMW M3 van het Zakspeed-team. Van de Poele neemt overigens deel aan het classic toerwagenluik in Zolder komend weekend. Het Zolderse publiek kon de hele DTM-evolutie meemaken, van de Audi V8 over de Mercedes 190 E 2,5-16 Evo 2 naar de machtige Alfa Romeo 155 V6 VTi en later de Mercedes CLK DTM of de Audi TT. In 2002 op de laatste DTM-afspraak in Zolder, hadden we nog een Belg in het deelnemersveld: de West-Vlaming Yves Olivier in een Opel Astra Coupé.

610 pk

Gallerij: Bericht DTM keert terug naar ZolderDit seizoen maakt het DTM-kampioenschap de overstap van atmosferische V8-motoren naar 2-liter turbo’s. Mercedes heeft het kampioenschap verlaten, Audi en BMW blijven. Aston Martin is nieuw in het kampioenschap, maar kan op de ervaring van Mercedes rekenen. Dit seizoen krijgen we nog een mix van de oude en de nieuwe DTM-wagens te zien, al zijn de 2-liter turbo’s met 610 pk veel krachtiger dan de 500 pk uit de V8’s. Sinds Maxime Martin DTM verlaten heeft, hebben we geen Belgische rijder meer aanwezig, maar het Belgische RBM-team (BMW) houdt samen met WRT (Audi) onze driekleur hoog.

Meer info en tickets: www.dtm.com

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.