Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Test in echte verkeer

Bericht: Test in echte verkeer

VW rijdt autonoom door Hamburg

03.04.2019

Volkswagen is begonnen met de eerste ‘live’ tests met autonoom rijden, met vijf Golfs die een parcours in Hamburg volgen.

Gallerij: Bericht Test in echte verkeerZe hebben wat weg van de auto’s die voor Google Maps de kaarten in beeld brengen. Maar deze elektrisch aangedreven Golfjes zitten propvol technologie. Ze beschikken over 11 laser scanners, 7 radars en 14 camera’s die hen over een testparcours van 3 kilometer in Hamburg gidsen. De auto’s kunnen tot 5 gigabyte aan data per minuut versturen.

Bijleren

Gallerij: Bericht Test in echte verkeerIn eerste instantie gaat het nog vooral om een leerproces waarbij VW het autonoom rijden verder wil verfijnen aan de hand van levensechte situaties. Daarom is er nog steeds een bestuurder aan boord die kan ingrijpen. Maar de auto’s zijn wel al in staat om het merendeel van de rijhandelingen helemaal zelf te doen. Hamburg paste op het testparcours de verkeerslichten aan zodat die kunnen communiceren met de Golfjes. Bovendien moet in 2020 een testparcours van 9 kilometer in de stad klaar zijn. Hamburg wil een voortrekkersrol spelen voor mobiliteitsprojecten.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.