Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Tesla Model Y

Bericht: Tesla Model Y

Tesla voegt kleinere SUV toe voor 2021

15.03.2019

Tesla voegt nog een model aan zijn line-up toe. De Model Y is een volledig elektrische SUV onder de Model X. Zonder de vleugeldeuren weliswaar, maar hij kan wel 7 zitplaatsen krijgen. De prijs ligt vooral in Europa hoog.

Elon Musk stelde de nieuwe toevoeging aan het Tesla-gamma voor. Na de Model S, 3 en X krijgen we nu de Y. Zet dat eens na elkaar op een rijtje… jaha, funny guy die meneer Musk.

Maar goed, waar kijken we naar wanneer de bulderlach is verdwenen? Naar een compacte SUV die het zal moeten opnemen tegen flink wat concurrenten van klassieke constructeurs.

Long range

Gallerij: Bericht Tesla Model YTesla belooft een rijbereik van 540 kilometer volgens de WLTP-meetmethode, wat in de praktijk moet overeenstemmen met minimaal 490 kilometer. Dat is een pak meer dan Audi in de e-tron bijvoorbeeld biedt. Dit is momenteel de enige versie die Tesla voor zijn Europese klanten lijkt te willen aanbieden in zijn configurator, in zijn persbericht heeft Tesla het ook over Model Y’s met een rijbereik van 370 kilometer. Het kan ook het prijsverschil tussen de VS en Europa verklaren. Voor de VS kondigt Tesla een prijs aan van 39.000 dollar voor het model met 370 kilometer rijbereik, bij ons kost de long-range (540 kilometer) met achterwielaandrijving 56.000 euro. Vierwielaandrijving heb je vanaf 60.000 euro.

Performance

Gallerij: Bericht Tesla Model YDe Model Y haalt 100 km/u in 5,8 seconden voor een topsnelheid van 209 km/u. Voor 69.000 euro is er ook een Performance model dat 480 kilometer ver komt, maar wel een top van 241 km/u voorlegt en in 3,7 seconden naar 100 km/u spurt. De geavanceerde Autopilot drijft de rekening op met 8.500 euro, maar stelt de Model Y volgens Tesla wel in staat om autonoom te rijden op de snelweg, met inbegrip van inhaalmanoeuvres. Hij herkent ook verkeerslichten en kan zich daar aan aanpassen. De Autopilot kan ook later nog worden toegevoegd.

Het interieur neemt hij over uit de Model 3. In de Verenigde Staten verwacht Tesla de eerste exemplaren in de herfst van 2020 te kunnen leveren (de krachtige modellen eerst). De modellen met rijbereik van 370 kilometer komen niet voor 2022. En dat is voor de klassieke Tesla-vertragingen worden aangekondigd. Europa komt hoe dan ook pas vanaf het tweede deel van 2021 aan de beurt.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.