Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Skoda Kamiq

Bericht: Skoda Kamiq

De ploeg is volledig

04.03.2019

Skoda trekt naar Genève met de derde SUV die het gamma komt versterken. De Skoda Kamiq is het kleine duimpje van de familie. Hij vervolledigt het stads-SUV-aanbod van de VW Groep.

Gallerij: Bericht Skoda KamiqIn dit segment was de Seat Arona de allereerste om het pad voor de VW Groep te effenen, twee jaar geleden. Vervolgens leerden we de VW T-Cross kennen, die we overigens binnenkort kunnen testrijden. De T-Cross speelt in dezelfde SUV-klasse van ongeveer 4 meter lengte. Het was dus niet meer dan logisch dat er ook een versie voor Skoda zou komen, opdat iedereen zijn stads-SUV zou krijgen.

De grootste

Gallerij: Bericht Skoda KamiqDe Skoda Kamiq mag dan wel de laatste zijn, hij komt wel als grootste uit de bus met zijn lengte van 4.241 millimeter. En dat geldt niet alleen voor de totale lengte, met een wielbasis van 2,65 meter belooft de binnenruimte ook stevig te zijn. De wielbasis van de Kamiq is opvallend genoeg 1 centimeter langer dan die van zijn grotere broer, de Karoq. We zijn dus benieuwd. We weten ook al dat de koffer 400 liter groot is in zijn gewone configuratie, wat identiek is aan het koffervolume van de kleinere Seat Arona. De extra binnenruimte zou dus vooral de passagiers ten goede moeten komen.

Benzine, diesel en aardgas

Skoda geeft nog mee dat de Kamiq op de jongste en hipste technologie kan rekenen, op zowel het vlak van infotainment als wat rijhulpen betreft.

Gallerij: Bericht Skoda KamiqOnder de motorkap biedt Skoda een ruime keuze aan brandstofvarianten. Bij de benzines is er de 1.0 driecilinder TSI-motor met ofwel 95 pk ofwel 115 pk, en daarnaast nog de 1.5 TSI met 150 pk. De 1.6 TDI met 115 pk is de enige dieselkeuze, maar wie prijs stelt op een budgetvriendelijk alternatief is misschien geïnteresseerd in de 1.0 G-Tec met 90 pk, de aardgaskeuze.

De lanceringsdata en de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.