Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Polestar 2

Bericht: Polestar 2

Een knietje voor Elon

28.02.2019

Na de Polestar 1, een hybride coupé, komt de Volvo-dochter met een tweede model dat deze keer voor de volle 100% elektrisch is. Met wat we weten, wordt snel duidelijk wie hier in het vizier wordt genomen.

Gallerij: Bericht Polestar 2Het eerste gegeven is al veelzeggend: 39.990 euro. Dat is de basisprijs die Polestar voor de Duitse markt heeft aangekondigd. De luxueuze Launch Edition kost 59.900 euro, waarmee hij precies binnen de prijsvork steekt van de… Tesla Model 3. En dat is niet het enige argument dat de Polestar 2 op zijn boog heeft.

500 kilometer ver

Gallerij: Bericht Polestar 2Na de coupé komt Polestar met een vierdeurs fastback berline, op het CMA-platform dat Volvo gebruikt voor de erg populaire XC40. Wie de beelden bekijkt, zal misschien merken dat hij wat hoog op zijn poten lijkt te staan, een beetje zoals een Volvo Cross Country. Al willen we afwachten hoe hij in het echt overkomt vooraleer we een gefundeerd oordeel kunnen vellen.

Gallerij: Bericht Polestar 2Het CMA-platform laat toe om grote batterijpacks toe te voegen. In het geval van de Polestar 2 kijken we naar een capaciteit van 78 kWh, wat de auto een rijbereik moet geven van om en bij 500 kilometer. Ook hier weer: een cijfer dat hem rechtstreeks in duel met de Tesla Model 3 plaatst. Wanneer we de technische fiche overlopen, zien we dat het nog verder gaat. De Polestar 2, dat zijn ook twee elektrische motoren die hem vierwielaandrijving geven, samen goed voor 408 pk en 660 Nm en een sprint naar 100 km/u in minder dan 5 seconden. Bijna identieke waarden als de Tesla Model 3 voorlegt. Net zoals de Amerikaanse fabrikant zal Polestar ook een meer sportieve variant presenteren, in een optioneel Performance Pack dat bestaat uit 20-duim wielen, Brembo-remmen en Öhlins-dempers.

Google

Gallerij: Bericht Polestar 2Naast de overeenkomsten valt op dat de Polestar 2 misschien nog meer in de smaak kan vallen bij de geeks dan de Tesla. Hij zal de eerste auto zijn die een Google Android besturingssysteem zal gebruiken voor zijn multimediasysteem met 11-duim scherm. En dan bedoelen we niet dat het Volvo-systeem compatibel is met Android Auto. De werking van het volledige systeem verloopt via Android. Wat meteen betekent dat Google een grote plaats krijgt in het online dienstenaanbod. Zo krijgt de Polestar 2 Google Assistant, Google Maps, Play Store, enzovoort. Een interessante primeur, al zijn we benieuwd hoe de Apple-fanaten zullen reageren.

Online bestellen

Gallerij: Bericht Polestar 2De Polestar  2 zal uitsluitend in een Chinese Volvofabriek worden geassembleerd, vanaf 2020. De verkoop verloopt uitsluitend online. Je kan wel op voorhand kennismaken met het product in een gespecialiseerde store in een hip standscentrum (tiens, zoals Tesla dus), maar de bestelling moet je op de website van Polestar plaatsen. De tijden zijn veranderd.

Gallerij: Bericht Polestar 2

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.