Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test McLaren 720S Spider

Test: McLaren 720S Spider

Patat

28.02.2019

Zoals elke keer wanneer een roadster wordt afgeleid van een supersportieve coupé, verwachtten we ook dat de McLaren 720S Spider ‘een tikje minder’ zou zijn. Wat minder puur van vorm, wat trager, wat minder rigide, wat minder efficiënt… hebben wij daar een patat gekregen.

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderHet weer is ons jammer genoeg niet gunstig gezind wanneer we achter het stuur kruipen van de McLaren 720S Spider. Met het dak dicht op weg dus, maar zelfs dan hoeft de McLaren niet te verbleken naast de Italiaanse schones. Het dak kan met een druk op de knop in 11 seconden wegvouwen in zijn opbergruimte achter de inzittenden. Het dak beschikt over een elektrochromatisch behandeld glazen dak, waardoor je steeds van de lucht kan genieten, om met een druk op de knop het dak ondoorzichtig te maken.

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderDe designers hebben dit dak kunnen integreren zonder aan de lijn van de 720S te raken. Aan het concept dat elke pennentrek in het teken van de aerodynamica staat, is niet geraakt. Meer nog: ze hebben het uitstekende idee gehad om de achterstijlen doorzichtig te maken, wat de zichtbaarheid naar achter nog niet weinig verbetert. Over het interieur hoeven we het niet te hebben, dat is identiek aan dat van de coupé. De ergonomie blijft dus wat gecompromitteerd, al is veel ook een kwestie gewenning.

Dubbel spel

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderMet nog meer regen tijdens de rit is er helaas geen sprake van om het dak weg te bergen. Niet ideaal dus om de kwaliteiten van een roadster op de proef te stellen, maar we merken wel dat in deze configuratie er enkele parasitaire geluiden te horen zijn in het interieur. Maar met alle instellingen in de ‘comfort’ stand, en met de wettelijk toegelaten snelheid in gedachten, draait de motor met lage toeren en kan je zelfs van voldoende comfort spreken om lange ritten in de 720S Spider te overwegen.

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderHet is pas wanneer je de sportinstellingen selecteert dat de McLaren 720S Spider tot leven komt. De respons die je ervaart van de 720 pk en 770 Nm van zijn 4-liter V8 biturbo bij elke duw op het gaspedaal is indrukwekkend. In cijfers uitgedrukt: wanneer je met de launch control op naar 100 km/u knalt, heb je slechts 2,9 seconden nodig. Maar eigenlijk raak je nog het meest onder de indruk van de efficiëntie die de McLaren 720S Spider uitstraalt. Zelfs op nat wegdek weet hij zijn grip te behouden, niet in een rechtuitsprintje en evenmin in het bochtenwerk.

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderHet stuur reageert millimeterprecies, de zeventrapsautomaat schakelt nauwelijks voelbaar en de P-Zero’s van Pirelli zijn in alle omstandigheden betrouwbaar. Hij werkt zo efficiënt dat voor de 720S andere wetten van de fysica lijken te gelden. En dan hebben we het nog niet gehad over de remmen. Naast de grote carbon-keramische schijven van 390 millimeter en met zes zuigers vooraan, kan hij achteraan nog rekenen op een luchtrem. De spoiler klapt dan verticaal wanneer je zwaar in de remmen duikt. Remmen doet hij vervolgens heel erg goed, geloof ons.

Gallerij: Test McLaren 720S SpiderEn kijk, helemaal tegen het einde van de rit komt de zon er toch even door. We profiteren van de gelegenheid om snel open te rijden. De inzittenden lijken goed beschermd voor de wind. Je voelt ook meteen dat open of gesloten rijden helemaal geen verschil maakt in de prestaties en het rijgevoel. De 720S is in Spider-vorm even doeltreffend als de coupé.

Gallerij: Test McLaren 720S Spider

McLaren 720S Spider
Motor: V8 biturbo benzine, 3.994 cc
720 pk bij 7.500 opm
770 Nm bij 5.500 – 6.500 opm
0-100 km/u: 2,9 sec
Top : 341 km/h
Verbruik: 12,2 l/100 km
CO2 : 276 g/km
Prijs : 284.500 euro

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.