Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Retromobile 2019

Bericht: Retromobile 2019

Niets dan parels

08.02.2019

Retromobile vertoont steeds meer trekjes van een kunstbeurs. Veel meer dan van een salon waar je oldtimers of onderdelen komt kopen, is het Parijse salon een beurs geworden waar je auto’s kan zien die niet vaak te zien zijn. Een impressie.

Gallerij: Bericht Retromobile 2019Aan spektakelstukken geen gebrek op Retromobile dit jaar. Handelaar Lukas Hüni had niet alleen een collectie Citroëns verzameld die de eigen hommage van de PSA-groep voor 100 jaar Citroën overtrof, daarnaast had hij op een ander stuk van zijn stand een tiental Lancia Stratos-modellen bijeengebracht. Niet dat er een verjaardag te vieren viel voor de Stratos, maar wie zoveel pracht bijeen ziet heeft daar ook geen nood aan.

Alfa-schoonheid

Gallerij: Bericht Retromobile 2019Een andere blikvanger was de Alfa Romeo Sprint Veloce Zagato uit 1962, recent nog ontdekt in een kelder in Turijn waar hij 35 jaar had stilgestaan. Vorige week werd de auto geveild voor 560.000 euro in Italië, nu stond hij al in Parijs… te koop voor een niet nader genoemd bedrag. Los van de prijs is de schoonheid van deze auto betoverend. Hij lijkt echt in een tijdscapsule te zijn bewaard, en verkeert in een onwaarschijnlijk mooie, authentieke staat. Om bij te huilen… van schoonheid.

Dure Ferrari

Gallerij: Bericht Retromobile 2019De eerste veiling van RM Sotheby’s leverde opmerkelijke prijzen op. Zoals de eerste van 140 bijzondere youngtimers die over verschillende veilingen aan bod komen. De Mercedes 560 SEC ‘Wide Body’ AMG leverde meteen een hamerprijs op van 260.000 euro, terwijl de tweede – een Alpina B12 op basis van de BMW 850i – ook al naar 180.000 euro ging. De topper was de voormalige Ferrari F40 LM die Le Mans reed in 1994 en 1995 in Pilot-kleuren. De auto wisselde van eigenaar voor een hamerprijs van 4.300.000 euro.

De Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring waarover we het recent nog hadden, wordt vrijdag geveild bij Artcurial, naast enkele Bugatti’s die in een schuur in België zijn aangetroffen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.