Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Renault Clio 5

Bericht: Renault Clio 5

Dit is absoluut geen facelift

30.01.2019

Renault spreidde de eerste foto’s van zijn nieuwe Clio over twee dagen uit. Waarmee het merk een gezonde dosis nieuwsgierigheid wist op te wekken. Wat is hier aan de hand?

Gallerij: Bericht Renault Clio 5De eerste dag liet Renault alleen het interieur van de nieuwe Clio zien. Dit was duidelijk een volledig nieuwe Clio, daar viel geen speld tussen te krijgen. Bovendien ziet het er allemaal er netjes uit, met zo te zien behoorlijk kwaliteitsvolle materialen. Het verticaal geplaatste multimediascherm dat intussen de gewoonte wordt bij Renault, duikt ook in de Clio op. Soit, het smaakte allemaal naar meer.

Verschil

Gallerij: Bericht Renault Clio 5Waarna we een dag later een nieuwe mail in de inbox vinden. We zien een link die ons bij een beeld van de nieuwe Renault Clio moet brengen… alleen lijkt de link verkeerd. Dit is toch een foto van de vorige Clio, of niet? Waar is de nieuwe Clio? Is dit ‘m? Nee toch? Ja toch, dit is weldegelijk de nieuwe Clio, ofwel een oude die het gezicht van de Mégane kreeg. We zoeken bevestiging in een foto van de achterkant. Ja, hier is inderdaad geen sprake van een Mégane… dit is gewoon de oude Clio.

Gallerij: Bericht Renault Clio 5Renault stelt dat de vijfde generatie Clio volledig nieuw is en geen enkel onderdeel deelt met zijn voorganger. OK, dat kan wel zijn. Maar dan heeft iemand bijzonder veel moeite gedaan om met allemaal nieuwe onderdelen een evenbeeld te creëren van zijn voorganger. We kunnen er nog lang over discussiëren, maar we kunnen u nog meegeven dat we echt zijn gaan opzoeken of het hier nu eigenlijk gaat over een facelift of niet. Niet dus.

Gallerij: Bericht Renault Clio 5Dat conservatieve merken als Audi, VW of BMW hun design van generatie tot generatie maar heel licht wijzigingen, daar kijken we intussen zelfs niet meer van op. Maar dat Renault dezelfde toer op gaat, daarvan staan we paf. Renault haalt aan dat het een heel geavanceerd design heeft dat in de smaak blijft vallen bij de klanten… goed, laat dat dan een argument zijn voor rekening van Renault.

Gallerij: Bericht Renault Clio 5Wordt dit daarom een mindere Clio? Absoluut niet. Maar of hij zijn statuut van tweede bestverkocht stadsauto in Europa kan bewaren, dat valt nog te bezien. De klant van een stadswagen is misschien sneller uitgekeken op een bekend design dan de klant van een premiummerk. Wij hebben vooral het gevoel dat een constructeur die in dit segment op veilig komt spelen, zich precies toch niet goed meer weet op te laden voor de strijd…

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.