Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht McLaren 720S Spider

Bericht: McLaren 720S Spider

Het onmogelijke kan dan toch

13.12.2018

McLaren verbaast ons met deze Spider op basis van de prachtige 720S. Tijdens de voorstelling van die laatste had McLaren ons nog gezegd dat hij er niet zou komen.

Gallerij: Bericht McLaren 720S SpiderMcLaren had ons bij de voorstelling gezegd dat omwille van de nieuwe carbonstructuur van de passagierscel een cabrio technisch onmogelijk was. Maar kijk, dat was twee jaar geleden, in een bedrijf waar onmogelijk sowieso niet in het woordenboek staat. Dus kijken we naar tegen een McLaren 720S Spider aan, zelfs zonder bijkomende verstevigingen.

Carbon of glas

De McLaren 720S Spider weegt dus minder dan de Coupé? Nee, natuurlijk niet, want het vouwdak en het vouwmechanisme voegen 49 kilogram toe aan het gewicht. Maar met een totaal gewicht van 1.332 kilogram blijft de McLaren 720S Spider de lichtste open supercar in zijn categorie.

Gallerij: Bericht McLaren 720S SpiderHet dak bestaat uit één deel dat slechts 11 seconden nodig heeft om te worden opgeborgen. Het paneel is uit carbon, maar in optie kan je kiezen voor een transparant glazen dak met carbon kader. Het glas is elektrochromatisch behandeld, waardoor het via een druk op de knop van donker naar totaal doorzichtig kan evolueren.

Prestaties blijven

Gallerij: Bericht McLaren 720S SpiderOndanks zijn extra kilo’s is de McLaren 720S Spider al net zo explosief als de Coupé. Hij is even snel in de spurt naar 100 km/u: 2,9 seconden. De kleine wijzigingen aan de lijn laten zich pas voelen bij hogere snelheden. Zo tikt de Spider ‘pas’ na 7,9 seconden aan op 200 km/u, wat 0,1 seconde trager is dan de Coupé. Idem voor de topsnelheid. De Coupé haalt 341 km/u. De Spider ook, maar dan wel wanneer het dak dicht is. Open is dat 325 km/u. En tot slot het goede nieuws: hij draagt exact hetzelfde prijskaartje als de Coupé: 259.000 euro.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.