Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht VW Kever

Bericht: VW Kever

Een Kever van een miljoen

10.10.2018

Nee serieus, iemand vraagt echt een miljoen dollar voor zijn Kever. We moeten daarvoor naar de Verenigde Staten. En natuurlijk is het een bijzondere Kever.

In augustus 2016 hadden we het nog over een uitzonderlijke VW Kever uit 1985. Hij had maar 25 kilometer op de teller en stond nog in de parafine van de dealer. Dat kan u hier nog eens lezen. Deze auto bracht uiteindelijk iets meer dan 17.000 euro op een veiling op. Geen slechte som, maar een koopje in vergelijking met dit.

35 kilometer

Gallerij: Bericht VW KeverHet verhaal van de dag komt van Rudy Zvarich, een technicus uit Oregon in de Verenigde Staten. Die had voor zijn dagelijkse verplaatsingen een Kever uit 1957. In 1965 kondigde VW wijzigingen aan voor de Kever, met onder meer de grotere achterruit. Voor Zvarich was dat een achteruitgang op wat voor hem een perfect concept was, en dus zocht hij in 1964 nog snel een laatste model van de ‘perfecte’ Kever om zijn auto uit 1957 te vervangen op het moment dat die het zou laten afweten.

Gallerij: Bericht VW KeverHij vindt zijn auto bij een dealer op 22 mijl (35 kilometer) van zijn woonplaats. Hij gaat met zijn eigen batterij de auto ophalen, om de andere batterij niet te activeren. En zo rijdt hij in het donker, zonder verzekering, zijn nieuwe auto 35 kilometer verder naar huis om hem daar te parkeren… en er nooit nog een kilometer mee te rijden. Want hij schafte zich nog verschillende andere auto’s aan, en vooral: zijn Kever uit 1957 heeft het nooit laten afweten.

Originele verpakking

Gallerij: Bericht VW KeverAls gepassioneerd verzamelaar was Zvarich een maniak die zijn auto’s zo origineel mogelijk wilde houden. Zo deed hij alle vloeistoffen weg vooraleer hij de auto onder zeil parkeerde. En hij heeft ook de wieldoppen, de buitenspiegels en de ruitenwissers in hun oorspronkelijke verpakking gelaten, ze zijn nooit op de auto geplaatst. Een nog meer originele Kever? Dat bestaat niet.

Gallerij: Bericht VW KeverIn 2014 overleed Zvarich en erfde zijn neef de collectie. Die laatste heeft in 2016 de Kever uit de hangar gehaald en hem opnieuw gebruiksklaar gemaakt. Nu biedt hij de auto te koop aan… voor de luttele som van een miljoen dollar. Een miljoen voor een Kever? OK, maar heeft een zo uitzonderlijke auto eigenlijk wel een prijs? Anderzijds knaagt elke mijl die later extra op de teller komt wel aan de waarde van de auto. En wat indien er later een Kever met slechts 24 kilometer op de teller opduikt? Al zou je je ook kunnen afvragen of het gekker is om een miljoen voor een echt unieke Kever te betalen dan 2 miljoen voor een continuation project van Aston Martin of Jaguar. Want echt oud zijn die niet.

Geïnteresseerd? De auto staat te koop bij Hemmings. Het volledige verhaal van de auto lees je hier.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.