Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Skoda Octavia RS 245

Bericht: Skoda Octavia RS 245

Zoals we hadden voorspeld

05.02.2017

Eind 2016 eindigden we ons bericht over de update van de Skoda Octavia RS al met de melding dat een nog krachtiger versie best mogelijk was. Hier is die al zie.

Bericht Skoda Octavia RS 245Op het Autosalon van Genève in maart laat Skoda de krachtigste variant van de Octavia RS zien. Daar waar de gewone RS het voor bekeken houdt bij 230 pk, krijgt deze 245 pk, en 370 Nm die tussen 1.600 en 4.300 opm vrijkomen. Op papier zijn de verschillen beperkt: de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u, en in de sprint naar 100 km/u wint hij èèn tiende van een seconde: 6,6 seconden voor de berline, 6,7 seconden voor de break.

VAQ

Bericht Skoda Octavia RS 245Weinig zin om extra te betalen voor die 245 pk, dus? Hmm, een chronometer vertelt zelden het volledige verhaal. Naast zijn agressiever uiterlijk dat hij te danken heeft aan specifieke 19-duims velgen en geheel eigen decoratieplaatjes in het interieur, krijgt de Octavia RS 245 ook VAQ op de voortrein. Wat? VAQ is een mechanisch sperdifferentieel dat elektronisch bediend wordt. Het garandeert een ideale tractie. Het is ook efficiënter dan het klassieke elektronische XDS-systeem op de RS 230, dat eigenlijk als een soort van tractiecontrole op het remsysteem werkt. Om te weten wat VAQ met de Octavia kan doen, verwijzen we u door naar onze vorige test met de VW Golf GTI.

Als laatste verschilpunt rust Skoda de RS 245 uit met 2.0 TSI-benzinemotor in combinatie met de zeventraps-DSG. In de gewone RS is dat de zestraps. Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.