Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Melding: Rallye

Melding: Rallye

Thierry Neuville bij Ford!

17.12.2012

De geruchten deden vorige week al de ronde en werden tijdens het weekend bevestigd: Thierry Neuville verlaat Citroën Racing en vervoegt de rangen van Ford M-Sport.

De 24-jarige Oost-Belg zal aan het stuur van de Ford Fiesta RS alle 13 WK-rally’s van 2013 betwisten. Bij Citroën kon hij slechts een beperkt programma afwerken, waarmee de reden van zijn vertrek meteen duidelijk is.

Melding RallyeDe structuur van Malcolm Wilson verloor recent de officiële steun van Ford, maar kreeg er met zijn nieuwe rijder Nasser Al-Attiyah wel een dikke sponsor – Qatar – bij. Dat budget was zelfs ruim genoeg om vier WRC’s in te zetten en dus konden twee jonge snaken aangetrokken worden, naast Nasser Al-Attiyah en Mads Ostberg.

Melding RallyeDat werden onze Thierry Neuville en de Rus Evgeny Novikov, twee jonge rallytalenten die een mooie toekomst te wachten staat. Novikov werd in 2012 zesde in de eindstand en was de jongste podiumfinisher in het WRC. Neuville eindigde zevende met een vierde plaats in Frankrijk als beste resultaat.

Uiteraard is Thierry Neuville in de wolken met dit nieuwe contract, zoals bleek uit zijn Tweet onmiddellijk na de bekendmaking: "Great News!! So happy!! Now I can start to enjoy the wintertime :-) Have a look and see you at Monte Thanks"

Het wereldkampioenschap 2013 begint op 17 januari met de Rally van Monte Carlo.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.