Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Melding: Nissan Juke-R 2.0 – Nee, 2.0 staat niet voor de cilinderinhoud

Op het voorbije Festival of Speed in Goodwood heeft Nissan de show gestolen met een heel bijzondere versie van zijn kleine crossover. De naam mag dan wel Juke-R 2.0 zijn, maar dat verwijst niet naar de motor. Want hier vinden we een GT-R krachtbron, 3.8 liter groot en 600 pk sterk.

Nee, de 2.0 maakt duidelijk dat dit de tweede poging is om een super-Juke te maken. De vorige Juke-R had ‘maar’ 550 pk. De nieuwe krijgt niet alleen meer vermogen, maar ook een nog grotere luchthapper vooraan en een carrosseriekit die een enorme achtervleugel omvat.

De Nissan Juke-R 2.0 gaat weldegelijk in productie, maar alleen op specifieke bestelling want hij wordt volledig met de hand gebouwd. Nissan geeft geen indicatie van de prijs. Maar weet dat de eerste Juke-R volgens hetzelfde recept werd geleverd, en dat hij 450.000 euro kostte. Dat geeft u toch al een idee. (as/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer