Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Melding: Ford USA

Melding: Ford USA

Te hoog verbruik? Ford betaalt terug

13.06.2014

Een primeur. Nadat bleek dat Ford een fout gemaakt had bij de verbruikstests - en zijn klanten dus meer verbruikten dan gedacht - wil het merk hen terugbetalen.

Al een hele tijd woedt er aan beide zijden van de oceaan een debat over de officiële verbruikstests en de haalbaarheid ervan. In Europa lijkt het er op dat de normen zullen worden aangepast, in de VS is het al een keer tot een proces gekomen waarbij Hyundai moest dokken. Nu komt er nog zo’n voorbeeld uit de States overgewaaid.

9 modellen

Melding Ford USAHet is Ford zelf dat naar het Amerikaanse milieuagentschap is gestapt, dat de testprocedures voor de officiële verbruiksnormen regelt. Ford liet daarbij zelf al uitschijnen dat het zijn klanten zal vergoeden. Wat bleek? Negen modellen uit de Ford-groep (C-Max hybride en plug-in, Fusion hybride en plug-in, Lincoln MKZ hybride en vier Fiesta’s) werden op een foutieve manier getest en bleken 1 tot 2 l/100 km onderschat ten opzichte van een meer realistisch verbruik.

De testprocedures vinden allen plaats in een laboratorium. Daarbij moeten enkele richtlijnen gevolgd worden die in Europa al flink wat discussie uitlokken omdat ze weinig vandoen hebben met gewone rij-omstandigheden. In Amerika komt er een coëfficiënt bij die rekening houdt met het gewicht van de auto en de luchtweerstand, om die laatste te compenseren. Op een testbank is geen wind. Alleen heeft Ford enkele cijfers verkeerd ingegeven. Met verkeerde resultaten tot gevolg. Het mea culpa zal Ford tussen 125 en 1.050 dollar per klant kosten.

Melding Ford USANu, we merken het zelf voldoende in de praktijk dat er een grote afstand is tussen de officiële verbruikscijfers en wat u en ik zien in de echte wereld. Hoe groter de auto bovendien, hoe groter het verschil tussen de officiële cijfers en het echte verbruik.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.