IAA 2011
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Melding: Ford Focus & Fiesta Econetic

Melding: Ford Focus & Fiesta Econetic

Onder 90 gram CO2

11.09.2011

Ford heeft de Econetic spaarversies van zijn Fiesta en Focus nog wat effici‘nter gemaakt. Beide duiken nu onder de grens van 90 gram CO2 per km.

Zowel de Fiesta als de Focus Econetic blijven verder een beroep doen op de beproefde 1.6 TDCi, met 95 pk in de Fiesta en 105 pk in de Focus. Door gebruik te maken van start/stop, remenergierecuperatie en een uitgekiende aerodynamica, daalt het verbruik naar gemiddeld 3,3 l/100 km (Fiesta) en 3,4 l/100 km (Focus). Dat geeft een respectieve gemiddelde Co2-uitstoot van 87 gr/km en 89 gr/km. Bovendien zorgt een NOx-filter in Focus voor een lagere stikstofoxide-uitstoot.

Om de bestuurder te helpen om ook in de praktijk een laag verbruik aan te houden, beschikken de zuinige Fords over een schakelassistent op het dashboard en een programma dat je rijstijl evalueert en je een ecoscore geeft. Volgend jaar komen beide op de markt.

Driecilinder

Ford bereidt nog nieuwe zuinige motoren voor. In Frankfurt krijgen we zo een 1.0 driecilinder turbobenzine te zien, die goed 100 pk krachtig kan zijn. In de Focus wordt hij in 2 versies getoond. Een elektrische versie van de Focus is eveneens op komst, en ook van de C-Max staan een hybride en een elektrische variant gepland. (mg/SP-X)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.