Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht McLaren BP23

Bericht: McLaren BP23

Ook met drie plaatsen, zoals F1

05.10.2017

McLaren heeft de eerste beelden vrijgegeven van een prototype van een auto waarbij de chauffeur in het midden plaatsneemt. Daarmee bevestigt Woking dat er een opvolger voor de legendarische F1 in de pijplijn zit.

Gallerij: Bericht McLaren BP23Zijn codenaam is BP23. Eigenlijk is hij een prototype in de puurste zin van het woord. Het gaat om een aangepaste 720S waarmee McLaren de nieuwe rijpositie wil testen. De constructeur lijkt er rotsvast van overtuigd dat het een nieuwe supersportwagen wil bouwen met drie plaatsen zoals in de F1: de bestuurder centraal en twee passagiers opzij van hem, iets meer achter geschoven.

1000, 2.4, 106

Gallerij: Bericht McLaren BP23Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die moeten uitgewerkt worden voor deze toekomstige concurrent van de Aston Martin Valkyrie en de Mercedes-AMG Project One. Zo zou zijn hybride motor toch meer dan 1.000 pk moeten produceren, zal de prijs zeker 2,4 miljoen euro bedragen (exclusief BTW) en is ondanks dat de op 106 exemplaren beperkte productie al uitverkocht. McLaren produceerde destijds ook 106 F1’s. De eerste klanten kunnen binnenkort hun auto beginnen samenstellen, de eerste leveringen zijn verwacht in 2019.

Cameraspiegels

Gallerij: Bericht McLaren BP23We kunnen ook al zien dat McLaren oplossingen zoekt voor de best mogelijke zichtbaarheid vanop die centrale bestuurderspost. McLaren test digitale zijspiegels, camera’s eigenlijk, waarvan het beeld te zien is op een scherm aan het plafond.

McLaren belooft dat dit zijn snelste seriewagen wordt, maar ook de meest luxueuze en meest geraffineerde. Hij brengt echt comfort voor zijn passagiers op lange trajecten. We zullen ons best moeten doen om er ooit zelf van te kunnen genieten. Maar indien het lukt, leest u het al de volgende dag.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.