Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Rolls-Royce Cullinan

Bericht: Rolls-Royce Cullinan

De ultieme SUV is klaar

13.05.2018

Hij is al enkele jaren geleden aangekondigd, maar nu is de ultieme SUV klaar voor zijn debuut. Rolls-Royce heeft zijn tijd genomen voor de ontwikkeling van de Cullinan, maar er is dan ook geen sprake van half werk.

Gallerij: Bericht Rolls-Royce CullinanDat hij luxueus is, dat viel te verwachten. We willen het hier dan ook vooral over die aspecten hebben die maken dat de Rolls-Royce Cullinan geen SUV als de anderen is.

Voor archeologen

Gallerij: Bericht Rolls-Royce CullinanOm het cocooning-gehalte van de cabine op een klassiek Rolls-Royce-niveau te houden, zal het mogelijk zijn om een fysieke afscheiding te plaatsen tussen de zitplaatsen achteraan en de koffer. Wat volgens ons een primeur is voor deze klasse. Evengoed zal je voor een meer klassieke opstelling kunnen kiezen, zelfs met neerklapbare achterbank. Die komt zo voor het eerst in Rolls-Royces aanbod. In de Cullinan kan de koffer zo groeien van 560 liter naar 1.930 liter, met een maximale laaddiepte van 2,24 meter. Om naar de Ikea te gaan? Neen toch, we zijn hier niet bij VW. Maar eerder om ‘een Mark Rothko van de kunstgalerie mee te kunnen nemen, of het jongste kunststuk dat je bij opgravingen hebt aangetroffen.’ Ook goed…

In het veld

Gallerij: Bericht Rolls-Royce CullinanDe Rolls-eigenaars zullen voortaan werkelijk overal heen kunnen trekken om de frisse fles champagne uit de mini-koelkast te kunnen ontkurken. Rolls-Royce steekt de offroad-capaciteiten van de Cullinan niet onder stoelen of banken, met een 6.75-liter V12 met 571 pk en 850 Nm die de vier wielen aandrijft. De pneumatische ophanging kan ook de auto een stukje hoger leggen, waardoor hij over voldoende bodemspeling beschikt. Het comfort moet identiek zijn aan dat van een Phantom. Dankzij zijn ‘everywhere’ knop kan de Cullinan overal zijn plan trekken op basis van wat hij ‘ziet’ in terreinomstandigheden, stuurhoek, de beelden die zijn camera’s capteren, enzovoort.

We hebben nog maar net een niet alledaagse ervaring achter de rug in de Mercedes G-klasse, maar dit belooft nog van een andere orde te zijn. Hopelijk kunnen we snel testen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.