Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Volvo Universe

Concept car: Volvo Universe

Volvo ziet toekomst groots

21.04.2011

Volvo, voor wie het zou vergeten zijn, is in handen van de Chinese Geely-groep. Geen wonder dus dat de Zweden hun visie op de toekomst voorstellen op het Autosalon van Shanghai. Een visie die vooral in China moet aanslaan, zo te zien.

Na de overname door Geely, was dit de eerste vraag van het nieuwe management: toon ons hoe jullie de toekomst zien. Het antwoord is deze Universe.

Een klassieke berline van net geen 5 meter, het lijkt wel het succesrecept voor China te zijn, want ook de Citroën DS5 volgt deze lijn. De Universe is een klassieke Volvo, in die zin dat hij vooral zakelijk overkomt. Zijn gebogen daklijn verschaft hem elegantie, en met het opvallende radiatorrooster en dito motorkap verwijst Volvo naar zijn eigen geschiedenis, namelijk die van de PV544 uit de jaren ’50 en ’60. Vraag is of de opmerkelijk geplaatste lichtblokken vooraan kans maken op een productiemodel.

Touchscreen à la iPad

Volvo UniverseAchteraan doet de Universe dan weer denken aan de nieuwe S60. Terwijl de smalle lichtband die de achterlichtblokken verbindt, zijn inspiratie haalt bij de Saab 9-5.

Langs binnen richt Volvo het dashboard op de bestuurder. Achter het stuur vind je een groot display met de gebruikelijke info, maar opvallender is het centrale display met aanraakscherm, dat wat weg heeft van een kleine iPad. Hiermee zal je de meeste boordfuncties bedienen, zoals audi of navigatie en de airco. De wielbasis bedraagt bijna 3 meter, en die royale ruimte belooft vooral de passagiers op de achterbank ten goede te komen.

Nieuwe S80?

Over platform en aandrijfbron blijft Volvo op de vlakte. Wel maakt het Zweedse merk duidelijk dat elementen van de Universe zullen terug te vinden zijn in het nieuwe vlaggenschip van het merk, lees: de S80. Die is intussen vijf jaar ver in zijn carrière. (mh)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Volvo

Klik hier en zoek uw occasie Volvo tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Volvo, en een selectie van tweedehandse Volvo’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.