Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Volvo Concept XC Coupé – Afspraak in september

Met de Concept Coupé liet Volvo zijn nieuwe stijl al zien. Deze Concept XC Coupé – de tweede in een rij van drie – bevestigt die stijl.

Geen twijfel meer mogelijk dus, de nieuwe look van Volvo is er eentje om serieus te nemen. Zo benadrukt de constructeur te zeer de LED-lichten in T-vorm opdat deze niet in het productiemodel zouden terug te vinden zijn. Reken maar van ja, dus.

SPA

De Concept XC staat net als de Concept Coupé op het nieuwe moduleerbare SPA (Scalable Product Architecture). Dat platform dient voor alle modellen boven de V40. Het moet de productiekosten naar beneden halen en de veiligheidsstandaard van het merk behouden.

Volgens onze info wordt de eerste nieuwe Volvo op de SPA-platform de XC 90. Normaal gezien debuteert die in september in Parijs. Dit is meer een voorsmaakje van een Cross Country-versie van een elegante break, volgens designdirecteur Thomas Ingenlath. De volgende XC 70 dus? (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer