Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Volvo Concept XC Coupé

Concept car: Volvo Concept XC Coupé

Afspraak in september

13.01.2014

Met de Concept Coupé liet Volvo zijn nieuwe stijl al zien. Deze Concept XC Coupé – de tweede in een rij van drie – bevestigt die stijl.

Geen twijfel meer mogelijk dus, de nieuwe look van Volvo is er eentje om serieus te nemen. Zo benadrukt de constructeur te zeer de LED-lichten in T-vorm opdat deze niet in het productiemodel zouden terug te vinden zijn. Reken maar van ja, dus.

SPA

Gallerij: Concept car Volvo Concept XC CoupéDe Concept XC staat net als de Concept Coupé op het nieuwe moduleerbare SPA (Scalable Product Architecture). Dat platform dient voor alle modellen boven de V40. Het moet de productiekosten naar beneden halen en de veiligheidsstandaard van het merk behouden.

Volgens onze info wordt de eerste nieuwe Volvo op de SPA-platform de XC 90. Normaal gezien debuteert die in september in Parijs. Dit is meer een voorsmaakje van een Cross Country-versie van een elegante break, volgens designdirecteur Thomas Ingenlath. De volgende XC 70 dus? (LZ)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.