IAA 2013
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Volvo Concept Coupé

Concept car: Volvo Concept Coupé

Nooit meer saaie Volvo's?

29.08.2013

In Frankfurt laat Volvo voor het eerst zien hoe de toekomst er uitziet onder de nieuwe eigenaar Geely. Die toekomst oogt allesbehalve saai.

Dit is de Volvo Concept Coupé, niet alleen met een duidelijke verwijzing naar de P1800 coupé van Volvo, maar ook met een trekje van de Audi A5 coupé. De nieuwe designdirecteur Thomas Ingelanth (ex-Skoda) geeft ook een voorproefje van het gezicht dat nieuwe Volvo's zullen krijgen. Daarbij vallen de smallere koplampen en het fijnere radiatorrooster op.

Eén platform

Gallerij: Concept car Volvo Concept CoupéOnder de concept gaat het belangrijkste nieuws schuil. Dit is namelijk de eerste keer dat we een resultaat van Volvo's nieuwe SPA-platform te zien krijgen. Net als VW wil Volvo kosten drukken door één moduleerbaar platform te gebruiken, in dit geval voor de opvolgers van de S60 tot en met de XC90. We verwachten in 2015 een opvolger van de S80 te zien in de vorm van de S90. Alleen de V40 krijgt een apart platform dat Volvo samen met Geely ontwerpt en dat de Chinezen ook voor eigen modellen zal gebruiken.

Gallerij: Concept car Volvo Concept CoupéOver de nieuwe motoren hebben we recent nog geschreven dat Volvo zijn vijf- en zescilinders zoveel mogelijk wil vervangen door drukgevoede viercilinders. Daarmee is tot 306 pk mogelijk, en in het geval van de hybride concept zoals hij hier staat zelfs tot 400 pk.

XC90

Net na de IAA in Frankfurt begin september krijgen we de kans om de nieuwe motoren aan de tand te voelen. Volvo kiest ook voor een nieuwe manuele zesbak en een negentrapsautomaat van Aisin. Op een nieuwe XC90 moeten we vermoedelijk nog tot het autosalon van Parijs, in de herfst van volgend jaar, wachten.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Volvo

Klik hier en zoek uw occasie Volvo Concept Coupé tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Volvo Concept Coupé, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.