Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Skoda CitiJet – Knap werk jongens

Op het fanfeestje van de GTI-adepten aan de Wörthersee, strooit de VW-groep met concepts. Zo is er deze Skoda CitiJet op basis van de Citigo. Hij is de vrucht van het werk van een groep stagiairs. Knap.

Dit weekend vond aan de Wörthersee in Oostenrijk het jaarlijkse GTI-treffen aan. Wat begon als een fanfeestje krijgt intussen steeds grotere allures dankzij de inbreng van de VW-groep, die een pak dolle concepts op het publiek loslaat. Zo lieten we u op onze Facebookpagina al kennismaken met de Seat Ibiza Roadster, en hier is het cadeautje van Skoda aan de liefhebbers.

Studiewerk

De Skoda CitiJet is een tweezitter op basis van de stadswagen Citigo. Dit is het werk van een groep stagiairs die een heel jaar bij Skoda aan de slag zijn. Ze zijn in november 2013 aan het project begonnen.

De stijl die de studenten bedachten, past wonderwel bij de Citigo. Het interieur is opgevrolijkt met rode en witte accenten op de boordplank. Stuur, versnellingspook en de handremgreep kregen leder met rode stiknaden en – zo gaat dat bij jongeren – er steekt een hi-fi installatie van 300 Watt in en led-interieurverlichting die reageert op de muziek.

Chapeau voor Skoda dat het jongeren durft los te laten op dergelijke projecten, dat bovendien nog eens aan het grote publiek wordt getoond op een belangrijk evenement. Deze stagiairs mogen zich wat ons betreft aan een goed rapport verwachten, nu nog hopen dat Skoda ‘ja’ zegt tegen een productieversie.

VW GTI Roadster

Natuurlijk zou Volkswagen nooit toestaan dat èèn van de nevenmerken het moedermerk naar de kroon zou steken. Net zoals Mercedes en Toyota enkele maanden geleden deden, laat VW aan de Wörthersee een concept zien die gestart is als idee voor het computerspel Gran Turismo. Dre constructeurs vieren zo 15 jaar aanwezigheid in het beroemde racespel voor de PlayStation. De GTI Roadster Concept krijgt dus een echte V6 biturbo met 503 pk en 500 Nm, een zeventraps DSG en een 4Motion vierwielaandrijving. In theorie haalt hij 100 in 3,6 seconden. Maar goed, je hoeft je dus niet naar de VW-dealer te reppen maar naar de PlayStation om hem te proberen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer