Ginebra 2010
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Renault R-Space

Concept car: Renault R-Space

Sportieve Scénic

02.03.2011

Renault is nog lang niet uitgepraat wanneer het op monovolumes aankomt. Het merk toonde in Genève deze interessante R-Space, compact sportief familievervoer.

Helaas, laten we ons nog niet verliezen in ons eigen enthousiasme: de R-Space is vooralsnog een studiemodel. Al geeft Renault wel aan dat het wat graag deze richting zou inslaan.

Met zijn lengte van 4,25 meter en een breedte van 1,85 meter past de R-Space in de Scénic-categorie. Hij beschikt over een interessant moduleerbaar interieurconcept, al valt nog af te wachten of dat haalbaar is in productie. Achteraan bestaat hij uit een vlak dat uit verschillende delen bestaat, waaruit zitplaatsen kunnen worden gecreëerd.

Benzine

Renault R-SpaceVoor de verandering – zeker voor Renault is dit een primeur – gaat het eens niet om een elektrisch voertuig. De R-Space beschikt over een 900 cc kleine driecilinder turbobenzine die 110 pk en 160 Nm koppel levert. Hij haalt een top van 200 km/u en een gemiddeld verbruik van 3,7 l/100 km.

Emotionele chantage

Renault heeft daarenboven de ultieme emotionele chantage ingevoerd. Wanneer papa er een zuinige rijstijl op nahoudt, beloont de boordcomputer... de kinderen op de achterbank met bonuspunten in hun videogame. Qua bijkomende druk op de schouders van het gezinshoofd kan dit tellen. (mb)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.