Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Porsche 918 Spyder – Laat maar komen

Officieel verkeert de 918 Spyder nog in de conceptfase, maar als het moet kruipen we op onze blote knieën naar Stuttgart als dat een OK voor productie kan losweken. Oh ja, dit is een hybride. Maar kent u er veel die een top van 320 km/u halen?

De opvolger van de Carrera GT? Hopelijk wel. Porsche getroost zich alvast de moeite om de tweezitter opnieuw te voorzien van een nobele mechaniek met race-achtergrond. De 500 pk sterke V8 achter de stoelen is namelijk te traceren tot de RS Spyder racewagen. Alsof dat nog niet genoeg is, ontwikkelen drie elektromotoren daar nog eens 220 pk bovenop.

Adembenemend snel

Met zoveel vermogen moet je niet schrikken dat de 918 Spyder in nauwelijks drie seconden aan 100 km/u staat. Zijn top bedraagt 320 km/u. Het gemiddeld verbruik kan volgens Porsche dalen in een ideaal scenario tot goed 3 l/100 km. Het is mogelijk om puur elektrisch – dus met nuluitstoot – 25 kilometer ver te rijden.

Aandrijving

De PDK dubbele koppelingsbak beheerst het vermogen voor de achteras, dat bestaat uit de V8 en één elektromotor. De andere elektromotoren drijven de voorwielen aan, al blijft de balans op achterwielaandrijving liggen.

Bewonder hem in volle glorie via dit promofilmpje.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer