Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Peugeot Conceptcar-5

Concept car: Peugeot Conceptcar-5

Voorsmaakje van 508

21.02.2010

Bekijk hem maar eens goed, deze Conceptcar-5 van Peugeot. Met wat minder extreme velgen en lichtblokken, kijk je hier naar de toekomstige Peugeot 508.

De Peugeot 508 wacht de zware taak én de 407 én de 607 te vervangen. Daarbij kiest Peugeot duidelijk voor een sportieve designtaal, maar heeft het merk alle risico’s geschuwd. De daklijn doet denken aan andere vierdeurscoupés als de VW Passat CC. Hij doet in sommige opzichten ook denken aan de Opel Insignia.

Peugeot Conceptcar-5 - Peugeot 508Andere richting

Peugeot toont met de Conceptcar-5 nog maar eens dat het design een nieuwe richting is ingeslagen. Vooraan probeert hij minder dominant te zijn dan bijvoorbeeld de 407. Er is meer ruimte voor finesse, wat onder wordt weergegeven in het meer driedimensionale leeuwlogo. Dat zagen we eerder al op de SR1-studie.

Onder de motorkap belooft Peugeot ons een hybride diesel. Die bestaat uit een 163 pk sterke zelfontbrander en een 37 pk sterke elektromotor. Gezamenlijk zouden ze goed zijn voor 200 pk en een verbruik van 3,8 liter. Hij kan puur elektrisch werken, of de elektromotor kan dienen voor vierwielaandrijving. Deze hybride debuteert begin 2011 in de 3008. De Conceptcar-5 wordt in Genève onthuld.

Peugeot Conceptcar-5 - Peugeot 508

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.