Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Nissan Extrem Concept – Crossover met een vleugje GT-R

Als het over crossovers of GT’s gaat, hoeft niemand Nissan een designlesje te geven. Ook de Extrem Concept is weer een regelrechte blikvanger met een beetje van beide.

Op het salon van Sao Paulo waren alle ogen gericht op de Nissan Extrem Concept. Deze 3,85 meter lange 2+2 crossover springt uit de band met zijn bijzonder sportieve en stoere koetswerklijnen. De Extrem Concept is een stijlstudie van het Nissan-designteam in San Diego (VS), dat voor de gelegenheid ook beroep deed op enkele Braziliaanse collega’s. Dat is geen toeval, want Brazilië is tegenwoordig een belangrijke pijler in de Zuid-Amerikaanse groeimarkt waar Nissan en partner Renault grote ambities koesteren.

Deze 3,85 meter lange 2+2 crossover wordt op de vier wielen aangedreven door de 1.6 DIG-T, die al dienst doet in de Juke. Het ontwerp gaat echter een totaal andere richting uit. In plaats van de glooiende rondingen van de Juke, pakt de Extrem eerder uit met strakke, hoekige trekken, die geïnspireerd zijn op de 370Z en GT-R, en zo zijn sportieve inborst nog eens extra benadrukken.

Opvallend is de grote glaspartij, met de doorzichtige A-stijl en het zwevende dak, die de compacte SUV een zeer luchtig voorkomen bezorgen. Onmiddellijke productieplannen zijn er nog niet voor de Extrem Concept, maar hiermee geeft Nissan wel aan welke richting het uit wil met zijn toekomstige crossovers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer