Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Nissan Extrem Concept

Concept car: Nissan Extrem Concept

Crossover met een vleugje GT-R

25.10.2012

Als het over crossovers of GT’s gaat, hoeft niemand Nissan een designlesje te geven. Ook de Extrem Concept is weer een regelrechte blikvanger met een beetje van beide.

Op het salon van Sao Paulo waren alle ogen gericht op de Nissan Extrem Concept. Deze 3,85 meter lange 2+2 crossover springt uit de band met zijn bijzonder sportieve en stoere koetswerklijnen. De Extrem Concept is een stijlstudie van het Nissan-designteam in San Diego (VS), dat voor de gelegenheid ook beroep deed op enkele Braziliaanse collega’s. Dat is geen toeval, want Brazilië is tegenwoordig een belangrijke pijler in de Zuid-Amerikaanse groeimarkt waar Nissan en partner Renault grote ambities koesteren.

Gallerij: Concept car Nissan Extrem ConceptDeze 3,85 meter lange 2+2 crossover wordt op de vier wielen aangedreven door de 1.6 DIG-T, die al dienst doet in de Juke. Het ontwerp gaat echter een totaal andere richting uit. In plaats van de glooiende rondingen van de Juke, pakt de Extrem eerder uit met strakke, hoekige trekken, die geïnspireerd zijn op de 370Z en GT-R, en zo zijn sportieve inborst nog eens extra benadrukken.

Opvallend is de grote glaspartij, met de doorzichtige A-stijl en het zwevende dak, die de compacte SUV een zeer luchtig voorkomen bezorgen. Onmiddellijke productieplannen zijn er nog niet voor de Extrem Concept, maar hiermee geeft Nissan wel aan welke richting het uit wil met zijn toekomstige crossovers.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.