Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Mini Superleggera Vision

Concept car: Mini Superleggera Vision

Dit is een Roadster die we wel willen

27.05.2014

BMW, èèn van de sponsors van de schoonheidswedstrijd voor oldtimers aan de Villa d’Este, heeft daar een concept getoond. Van een Mini Roadster… die wel willen. Ontworpen door carrossier Touring.

Elk jaar kunnen we tegenwoordig spreken over de prachtige concepts die BMW aan het Italiaanse meer laat zien.Zo was er de 328 Hommage in 2012, de Z4 van Zagato in 2012 en de Pininfarina Gran Lusso Coupé van vorig jaar. Dit jaar zet BMW voor het eerst de spotlights op Mini.

Britaliaans

Gallerij: Concept car Mini Superleggera VisionTerwijl de Mini Roadster voor BMW vooral synoniem staat voor mislukking, laat het merk hier toch vooral zien dat het toch nog inspiratie heeft voor een overtuigende sportieve open Mini. Natuurlijk heeft Mini voor de uitwerking niet de eerste de beste onder de arm genomen. Het gerenommeerde Italiaanse carrosseriebedrijf Touring Superleggera heeft intussen al een aardige reputatie opgebouwd en kreeg van BMW de opdracht toevertrouwd om de Mini concept te bouwen.

Gallerij: Concept car Mini Superleggera VisionDe Mini Superleggera is prachtige moderne interpretatie van de klassieke Britse open sportwagen uit de jaren ‚50 en ‚60: eenvoudige en vloeiende lijnen, prominente wielkasten, kleine sportieve grille, geen dak, minimalistisch interieur,… Natuurlijk neemt hij enkele trekjes over van de Mini, zoals de grote ronde lichten, het stuur en de tellers, waarvan er eentje voor de bestuurder en eentje in de middenconsole.

Gallerij: Concept car Mini Superleggera VisionAchteraan? Helemaal niks Mini. Hij springt niet in het oog en we hebben even onze tijd moeten nemen om hem te identificeren. Nee, de lichtblokken zijn geen pijlen die in de verkeerde richting wijzen. Ze zijn elk een helft van de Union Jack, die zo Brits is als de Mini. Heel subtiel.

Goed, genoeg gelezen. Nu naar de beelden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.