Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Land Rover DC100 – Nieuwe Defender krijgt vorm

63 jaar is de Land Rover Defender reeds in dienst. In Frankfurt krijgen we eindelijk zicht op wat zijn opvolger zou kunnen zijn.

Nu, de huidige Defender moet nog even voort op zijn oude dag. Zijn pensioen is pas gepland voor 2015. De Defender zal dan 67 jaar zijn. Langer werken, er ontsnapt werkelijk niemand aan.

Alles kunnen

Maar in september laat Land Rover in Frankfurt voor het eerst het gezicht zien van wat de opvolger van de Defender kan worden. En dat is al een hele stap, want over de opvolging van dit icoon wordt al jaren gedebatteerd. Het is ook zowat de moeilijkste klus denkbaar, om deze alleskunner te vervangen. De nieuwe Defender moet inzetbaar zijn van de Kalahari tot de Champs Elysées. Hij moet zowel het leger ten dienste zijn als de veearts, zonder de echte 4x4-liefhebber te vergeten.

Reactie

Met de DC100 lost Land Rover een eerste schot voor de boeg. Het valt nog te bezien of het Land Rover ernst is om met dit voorstel door te gaan, vooral gezien de gelijkenissen met de Skoda Yeti. Op foto tenminste, het is altijd afwachten tot je hem in het echt ziet om een goed oordeel te kunnen vellen. Land Rover wacht in elk geval de publieksreacties af op DC100 vooraleer het verder gaat. Want hoe dan ook, de nieuwe Defender mag geen misser zijn. Het kan dan ook zijn dat de huidige Defender nog langer dan zijn 67ste zal moeten werken. (jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer