IAA 2011
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Land Rover DC100

Concept car: Land Rover DC100

Nieuwe Defender krijgt vorm

02.09.2011

63 jaar is de Land Rover Defender reeds in dienst. In Frankfurt krijgen we eindelijk zicht op wat zijn opvolger zou kunnen zijn.

Nu, de huidige Defender moet nog even voort op zijn oude dag. Zijn pensioen is pas gepland voor 2015. De Defender zal dan 67 jaar zijn. Langer werken, er ontsnapt werkelijk niemand aan.

Alles kunnen

Maar in september laat Land Rover in Frankfurt voor het eerst het gezicht zien van wat de opvolger van de Defender kan worden. En dat is al een hele stap, want over de opvolging van dit icoon wordt al jaren gedebatteerd. Het is ook zowat de moeilijkste klus denkbaar, om deze alleskunner te vervangen. De nieuwe Defender moet inzetbaar zijn van de Kalahari tot de Champs Elysées. Hij moet zowel het leger ten dienste zijn als de veearts, zonder de echte 4x4-liefhebber te vergeten.

Reactie

Gallerij: Concept car Land Rover DC100Met de DC100 lost Land Rover een eerste schot voor de boeg. Het valt nog te bezien of het Land Rover ernst is om met dit voorstel door te gaan, vooral gezien de gelijkenissen met de Skoda Yeti. Op foto tenminste, het is altijd afwachten tot je hem in het echt ziet om een goed oordeel te kunnen vellen. Land Rover wacht in elk geval de publieksreacties af op DC100 vooraleer het verder gaat. Want hoe dan ook, de nieuwe Defender mag geen misser zijn. Het kan dan ook zijn dat de huidige Defender nog langer dan zijn 67ste zal moeten werken. (jd)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.