Genève 2012
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Infiniti Emerg-e

Concept car: Infiniti Emerg-e

Eco-diva

20.03.2012

Infiniti is nog op zoek naar een imagodrager, zoals Nissans GT-R. Maar als de plannen verder kunnen rijpen, dan heeft deze emerg-e wel potentieel. In Genève was hij alvast een van de blikvangers.

Hij ziet er uit zoals een sportwagen met middenmotor er hoort uit te zien: verrukkelijk. Hij beschikt over korte overhangen, dikke wielkasten en straalt de dynamiek van een sportwagen uit. De conceptversie in Genève was uitgerust met een carbon koetswerk.

Ook de aandrijving is minder alledaags. De emerg-e beschikt achteraan over twee elektrische motoren, die samen goed zijn voor 408 pk. Hiermee staat de 1,5 ton zware sportwagen in 4 seconden aan 100 km/u.

Gallerij: Concept car Infiniti Emerg-eDe topsnelheid bedraagt slechts 200 km/u, en Infiniti maakt meteen duidelijk dat de roadster op batterijkracht slechts 50 km ver kan. Maar dan nog is er geen probleem, want een 1.2 benzinemotor (48 pk) helpt je dan verder. Officieel kan Infiniti zo een gemiddeld verbruik van 2,3 l/100 km voorleggen.

Komt hij?

De hoofdvraag is of deze concept kans maakt op serieproductie. En daar geeft Infiniti al een deel van het mysterie prijs. Voor hen is de emerg-e niet zomaar een concept, maar reeds een prototype. Om te testen en zo. We zijn benieuwd.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.