Salón de París 2010
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Ford Focus ST

Concept car: Ford Focus ST

Nieuwe motor, meer pk’s

17.09.2010

Ford toont in Parijs deze studie van de Focus ST. Hij moet in 2012 op de markt komen. De 2.5 vijfcilinder turbo gaat er uit voor een 2.0 viercilinder turbo, maar het vermogen stijgt van 220 pk naar 250 pk.

De productie van de RS is ten einde, en de nieuwe Focus komt er volgend voorjaar aan. Omdat er steeds vraag is naar een sportieve Focus, heeft Ford beslist de ST wat hoger te positioneren, meer als een concurrent voor een Volkswagen Golf R.

De nieuwe Focus brengt een stijlbreuk met het oude model. Opvallend, maar deze keer is geen driedeurs model meer voorzien. De ST-studie die Ford in Parijs toont, komt grotendeels overeen met het productiemodel. We zien een in het oog springende dakspoiler, een stoere bumper met een enorme koelopening, In de koplampen zijn led-dagrijlichten ingebouwd. Achteraan is het diffusor-effect minder zichtbaar en is deze in carrosseriekleur gespoten.

Sportief interieur

Gallerij: Concept car Ford Focus STAan de binnenkant wil Ford een sprong vooruit zetten in afwerkingskwaliteit, wat geen overbodige luxe is bij het merk. Paralellen met zijn voorganger zijn er nauwelijks te vinden. Typisch voor de ST zijn het sportstuur, de sporstoelen en de aparte versnellingspook. Ook de drie tellertjes bovenaan de middenconsole – we kunnen maar raden: oliedruk, turbodruk en batterijlading – van de vorige ST, keren terug.

250 pk

De turbo zal harder moeten werken in de ST. De 2.5 vijfcilinder die Ford bij Volvo leende voor de vorige ST, wordt vervangen door een eigen 2.0 Ecoboost viercilinder. Een fiscaal voordeel, maar auditief waarschijnlijk een nadeel. Ford belooft 250 pk voor de 2.0, waar de 2.5 ‘maar’ 220 pk bijeen moest rapen. Hij zal dus wel sneller zijn dan de 6,8 seconden die de huidige ST voor de sprint naar 100 nodig heeft.

Hopelijk slaagt Ford er in de scherpe prijs van de ST te evenaren. Die kost nu 26.250 euro. (mh)

Gallerij: Concept car Ford Focus ST

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.