Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Citroën Wild Rubis – Luxe voor het Verre Oosten

Citroën stelt op het Autosalon van Shanghai (21 – 29 april) in China in wereldpremière deze Wild Rubis concept voor. Dit is een verderzetting van de vorig jaar getoonde Numero 9 limousine studie, maar dan wat dichter bij een seriemodel gebracht. Hij geeft Citroën een nieuw gezicht.

4,70 meter is deze SUV-studie, waarmee hij boven de middenklasse uitsteekt. Het kan wel zijn dat het uiteindelijke productiemodel – dat het onderstel van de DS5 zou kunnen gebruiken – finaal wat kleiner uitvalt. Maar wanneer en waar we ons aan deze Wild Rubis mogen verwachten, is nog niet bekend. We nemen aan dat hij in de DS-lijn zal debuteren – dat geven de logo’s op het radiatorrooster toch aan – en zou wel eens Citroëns speerpunt voor de Chinese markt kunnen worden.

Luxe in Europa

Het DS-verhaal is een behoorlijk succes, en verwijst ook naar de tijd toen Citroën nog echt grandeur wist uit te stralen in Europa. Lang vervlogen tijden, zoals Citroën ook nu weer met de geflopte C6 moest erkennen. Die verdween eind vorig jaar stilletjes langs de achteruitgang.

Citroën kan een commercieel succes in het hogere segment goed gebruiken, dus lijkt een nieuwe poging met de Wild Rubis en misschien ook een berlineversie van de Numéro 9 wel steek te houden. Zeker voor de Chinese markt, waar Citroën probeert voet aan de grond te krijgen. Of ze ook naar Europa kunnen komen, is minder duidelijk. (mh/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Citroen Wild Rubis

Klik hier en zoek uw occasie Citroen Wild Rubis tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Citroen Wild Rubis, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer