Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Citroën Numéro 9 – De toekomst van de DS-lijn

Om de lancering van het DS-submerk in China te ondersteunen, toont Citroën in Bejing deze Concept Numéro 9. Wat is daar zo interessant aan? Hij biedt al een blik op de komende drie DS-modellen.

Citroën is sinds lang aanwezig in China. De Franse constructeur heeft de afgelopen jaren zijn aanwezigheid alleen maar sterker benadrukt. Zo is de concept car Metropolis in China ontworpen. Terwijl Numéro 9, in Parijs gecreëerd, een ode aan traditionele Chinese waarden.

Alles achteraan

Zo zijn de Chinezen bijzonder gehecht aan een ruime achterbank. Daarom ook dat een aantal klassieke Europese auto’s zoals de BMW 5 in China in verlengde versie worden aangeboden. Met zijn wielbasis van 3 meter voor een totale lengte van 4,93 meter heeft Numéro 9 alvast de troeven om de Chinezen te charmeren.

Onthou dit gezicht

Maar ook voor onze markt is Numéro 9 interessant. Hou zijn gezicht met zijn achter glas verborgen logo (een knipoog naar de SM) alvast in gedachten, want het belooft nog terug te komen. Zo mogen we ons nog aan een DS verwachten in het C-segment (Audi A3, BMW 1), in het D-segment (Audi A4, BMW 3) en er volgt nog een SUV.

Hybride plug-in

Citroën profiteert van de gelegenheid om ook nog eens vooruit te blikken inzake techniek. Zo beschikt deze concept over een hybride plug-in aandrijving. Die neemt de hybride combinatie van de huidige Hybrid4 over: voorwielaandrijving met brandstofmotor, en elektrische achterwielaandrijving. Alleen kunnen de batterijen nu ook aan het stopcontact worden bijgeladen. Hij zou elektrisch ook 50 km ver kunnen, terwijl de laadtijd 3,5 uur bedraagt. Hier kiest Citroën voor de 1.6 THP benzinemotor, die 225 pk en 275 Nm ontwikkelt. De elektrische motor haalt 70 pk en 200 Nm. Samen geven ze maximaal 295 pk, wat de 1,5 ton zware concept in 5,4 seconden aan 100 moet brengen. Zijn top bedraagt 225 km/u. En het officiële verbruik is 1,7 l/100 km voor een CO2-uitstoot van 39 gr/km. We zouden eerder deze cijfers verwachten bij de i8 van BMW.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Citroen

Klik hier en zoek uw occasie Citroen tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Citroen, en een selectie van tweedehandse Citroen’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer