IAA 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Citroën Cactus M Concept

Concept car: Citroën Cactus M Concept

Met de M van...

04.09.2015

Bij Citroën heerst nog een vakantiesfeertje. In Frankfurt laat het merk dat zijn met zijn concept Cactus M. Voelen we plots warm zand tussen onze tenen?

Gallerij: Concept car Citroën Cactus M ConceptDe Citroën Cactus is één van de betere verrassingen van de afgelopen jaren. Origineel, creatief, vol ideeën die niet allemaal even nuttig zijn, maar op zijn minst een frisse wind door het autolandschap doen waaien. Het publiek lijkt hem ook aan het hart te drukken. Hij voldoet niet helemaal aan de verwachtingen van Citroën, maar hij neemt toch een flink stuk van de verkoop voor zijn rekening. Wanneer je zo’n leukerd in het gamma hebt, dan is er toch niets wat je weerhoudt om hem nog leuker te maken. Dus zien we hier de Cactus M.

M van Mehari

Die M staat voor Mehari, een intussen iconisch geworden Citroën uit de jaren ’70. Hij is de definitie van een zomerauto. De Cactus M wil de moderne versie van de Mehari zijn. Hij komt over als een beter geslaagde versie van de sympathieke maar slecht geassembleerde C3 Pluriel.

Gallerij: Concept car Citroën Cactus M ConceptDe scharnieren van de deuren zijn duidelijk zichtbaar, de deuren zijn uit plastic en ze worden beschermd door een speciale variant van de Airbump die ook aan steenslag kan weerstaan, aan zout water en aan zand. Voor de achterste wielen is een kleine treeplank gemonteerd om snel naar de achterbank te kunnen springen. De bekleding van de stoelen lijkt wel die van een surfpak, hij beschikt over een rolbar achteraan en een voorruit met dragers voor een surfplank of wakeboard. Het hele interieur kan je met een hogedrukreiniger schoonspuiten, er zijn gaatjes die het water helpen afvloeien. De Citroën Cactus M Concept staat hoger op zijn poten, het dak kan volledig verwijderd worden en laat zich plaatsen als een Decathlon tent. Meer zelfs, je kan het dak echt als tent gebruiken. De voortrein krijgt het Grip Control systeem dat we al uit de Peugeot 3008 kennen en hem op moeilijk terrein mogelijkheden geeft.

Gallerij: Concept car Citroën Cactus M ConceptWanneer dit niet de auto is die iedereen op vakantie wil rijden, dan lijkt hij er toch in elk geval wel heel hard op. Wees niet bescheiden Citroën, de wereld wacht op een nieuwe Mehari. Maak hem.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.