Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: BMW Vision EfficientDynamics – Met Belgisch tintje

De ster op de BMW-stand op het autosalon is deze Vision EfficientDynamics concept-car.

De Belg Jochen Paesen stond in voor het design van het interieur. Een sportwagen met vleugeldeuren, 356 pk en 800 Nm sterk. Dat is volgens BMW de toekomst. Hoe rijmt het Münchense merk dat met zijn zuinige Efficient Dynamics? Wel, om te beginnen heeft deze Vision EfficientDynamics slechts een 1.5 driecilinder turbodiesel motor, en nog een elektromotor aan de vooras en eentje aan de achteras. Een top van 250 km/u en toch maar een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km (CO2: 99 gr/km). BMW wil duidelijk aantonen dat de eco-auto van de toekomst toch sportief kan zijn ook. Hij kan ook 100 procent elektrisch rijden, wat een nuluitstoot geeft. Opladen verloopt via het stopcontact, wat volgens BMW een CO2-uitstoot in de energiecentrale van 50 gram per verreden elektrische kilometer. Tenzij die energie van een windmolen zou komen.

Reikwijdte

Volgens BMW kan je de lithium-polymeer batterijen in 2,5 uur opladen via een gewone 230 volt-stekker. Puur elektrisch heeft hij een reikwijdte van 50 kilometer, met de dieseltank komen daar nog 650 kilometer bovenop. Voor serieproductie valt deze hi-tech Vision te duur uit, maar we zijn zeer benieuwd naar de vertaling van de hybride aandrijfvorm naar de moderne BMW’s. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer