Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: BMW Concept M4 – Ja hoor

Goed een half jaar voor hij op de markt komt, laat BMW op het Pebble Beach concours in de VS met deze Concept een eerste keer zien wat we van de M4 mogen verwachten. Verrast zijn we niet, maar we kijken er wel al naar uit.

In het mosterdgeel laat BMW deze Concept M4 zien. Zoals we dat intussen gewend zijn, betekent Concept dat de productieversie nauwelijks zal verschillen. Dit wordt de eerste M in de 4-serie. Hij maakt indruk met zijn lange wielbasis, lange motorkap en naar achter geplaatste inzittendencompartiment. Opnieuw een echte coupé dus.

Vooraan krijgt hij een nieuwe bumper met uitgewerkte luchtopeningen die de motor beter moeten voeden. Opzij krijgt hij ventilatieopeningen om warme lucht af te voeren en ook achteraan zijn Air Breather geplaatst, die lucht afvoeren zonder de aerodynamica te verstoren. Opzij zie je meteen de dubbelspaaks 20-duims velgen die de moderne M’s kenmerken.

Vier uitlaten

Achteraan zie je natuurlijk meteen de vier uitlaten pronken. Maar ook de bredere pose doet het beste vermoeden. Officieel bevestigt BMW nog niets, maar de M4 betekent hoogstwaarschijnlijk ook de grote terugkeer van de kleine M naar de zes-in-lijn motor. Vermoedelijk komt een 3.0 biturbo in actie die vlot 450 pk op de tabellen moet toveren. Schakelen kan ofwel via een klassieke zesbak of via een zeventraps dubbele koppelingsbak. In tegenstelling tot de M Performance blijft de M4 zweren bij achterwielaandrijving.

Detroit

Naast de Amerikanen krijgen de Europeanen in september in Frankfurt de kans om de Concept M4 te bewonderen. De productieversie debuteert in januari 2014 in Detroit, waarna de commerciële start vrij snel volgt. Of we dan ook al de M3 sedan te zien krijgen, is nog twijfelachtig.

Klik hier voor alle nieuws over het merk BMW

Klik hier en zoek uw occasie BMW Concept M4 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van BMW Concept M4, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer