Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Audi Quattro Sport E-Tron – Jaren ‘80 keren terug

Wel, het was ons beloofd dat de Audi Quattro Concept niet zomaar een los ideetje was. In Frankfurt laat Audi begin september een nieuwe stap zien: de Quattro Sport E-Tron. De Quattro Coupé uit de jaren ’80 keert dus echt terug.

Helaas, we moeten het voorlopig doen met een potloodtekening. Maar we herinneren ons nog goed dat we enkele jaren geleden even met het ontwikkelingsprototype van de Quattro Concept mochten rijden. En dat de Audi-ingenieurs ons toen zeiden: ‘straks komt ook onze baas – meneer Winterkorn – rijden. En als hij het goed vindt…’ Het feit dat er nu een nieuwe Quattro Sport concept opduikt, is een goede indicatie dat meneer Winterkorn het toen goed vond.

Met Quattro Sport verwijst Audi naar de meest extreme versie van de Urquattro. Aangezien hij ook het elektrische stempel E-Tron draagt, moet je er niet van versteld staan dat een combinatie V8 met elektromotor goed zou kunnen zijn voor 700 pk. De vijfcilinder turbo waar we destijds mee reden was al goed voor 408 pk.

De Quattro zou al in 2016 in beperkte productie kunnen komen. De originele Sport Quattro werd ook slechts 200 stuks gemaakt. Ze kostten destijds het equivalent van 200.000 euro. (mh/jd/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Audi

Klik hier en zoek uw occasie Audi Quattro Sport E-Tron tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Audi Quattro Sport E-Tron, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer