Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Audi Nanuk Quattro Concept – Met diesel goed voor 300 km/u

En wij die dachten dat de V10 TDI dood was bij VW. Maar in de Audi Nanuk Quattro Concept – de enige echte verrassing in Frankfurt – duikt er opnieuw eentje op. 544 pk sterk aub.

De Nanuk bouwt verder op een concept die de Italiaanse carrossier Giugiaro eerder liet zien. Audi maakt hem nu 4,54 meter lang, een sportieve grote SUV met coupé-allures.

De V10 TDI is centraal achteraan geplaatst, waardoor slechts ruimte is voor twee inzittenden.

Met zijn luchtvering kan hij op de snelweg dicht tegen het asfalt aan kleven, terwijl hij offroad een langere veerweg kan krijgen. Dankzij vierwielsturing beschikt hij bovendien over een bijzonder kleine draaicirkel.

De Nanuk is op verschillende vlakken een kunstoefening. Zo weegt hij dankzij flink wat carbon materieel slechts 1,9 ton, wat voor zijn omvang uitzonderlijk is. Hij haalt bovendien 305 km/u en staat in 3,8 seconden aan 100. Net zoals in de Audi R8, biedt een ruit achteraan een blik op de 5.0 TDI.

Wat Audi’s verdere plannen met de Nanuk zijn, is nog onduidelijk. In Frankfurt gaf het merk in elk geval geen enkele aanwijzing over productieplannen, noch met het concept, noch met de motor. Maar onze interesse wist hij wel te wekken. (mh/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Audi

Klik hier en zoek uw occasie Audi Nanuk Quattro Concept tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Audi Nanuk Quattro Concept, en een selectie van tweedehandse Audi’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer