IAA 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Concept car Audi E-Tron Quattro Concept

Concept car: Audi E-Tron Quattro Concept

Reeds voor overmorgen

21.08.2015

Audi stelt begin volgende maand in Frankfurt deze concept van een volledig elektrische SUV voor. Hij komt ook echt in productie. Niet ‚morgen’, maar wel al ‚overmorgen’.

Audi heeft al eerder concepts van elektrische SUV’s gepresenteerd, maar deze keer benadrukt de constructeur: dit wordt hem.

Tot 500 km ver

Gallerij: Concept car Audi E-Tron Quattro ConceptDe productieversie van de E-Tron Quattro - zeg maar Audi’s X6 - kan gebruik maken van de technologie die Audi ontwikkelde voor de op stapel staande R8 E-tron. Dit moet de eerste volledig elektrische SUV van Audi worden die op grote schaal kan worden verdeeld, zo beweert het merk. Dan is een stevig rijbereik een must. Voorlopig houdt Audi daarover de lippen op elkaar geklemd, maar 500 kilometer lijkt ons dan wel een noodzaak. De batterijen zullen hun vermogen over de vier wielen verdelen, via drie elektrische motoren. Een bedient de vooras, achteraan vind je er nog twee andere.

Klieft door de lucht

Gallerij: Concept car Audi E-Tron Quattro ConceptOm de autonomie zo groot mogelijk te maken, heeft Audi de luchtweerstand van deze SUV zo klein mogelijk gemaakt. De concept heeft een - voor een auto van deze omvang - opmerkelijke Cx-waarde van 0.25. Daarvoor maakt hij gebruik van aërodynamische elementen die kunnen bewegen. Je vindt die vooraan, opzij en achteraan de auto. Ook de bodem is volledig vlak om wervelingen uit te sluiten. De concept maakt gebruik van het modulair langsplatform, dat flexibele oplossingen biedt om transmissie en batterijpacks samen te kunnen onderbrengen. De batterijen vind je onder de passagiersstoelen en tussen beide wielassen, wat een goede gewichtsverdeling moet garanderen en een rijdynamiek die op het niveau van Audi staat. Hij zal in de lengte tussen de Q5 en de Q7 passen.

Tot slot, de productiedatum. Audi belooft hem voor 2018. Dat zijn eigenlijk nog maar enkele nachtjes slapen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.