Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Audi Allroad Shooting Brake – Hoe een SUV de TT wordt

Audi bracht de Allroad Shooting Brake mee naar het Salon van Detroit. Laat u niet misleiden door zijn SUV-look, want dit is een eerste aanwijzing naar de nieuwe Audi TT.

4,20 meter lang is deze concept, die net na de vrijgave van het interieur van de nieuwe Audi TT in Las Vegas komt. Hij mag dan wel de naam en het uiterlijk van een compacte crossover dragen, de bovenkant toont vooral aan waar Audi met de nieuwe TT heen wil. De smalle koplampen zouden wel eens bij de nieuwe stijl van de TT kunnen horen, die we eind 2014 verwachten. Achteraan doen de lichten aan de huidige TT denken.

Nu, helemaal zonder reden is de crossover-vorm niet. Want onder de Q3 lijkt er nog plaats voor een Q1 in het gamma. Die is al bevestigd door de Audi-top, en hij zal niet in Vorst van de band lopen naast de A1, maar in Ingolstadt worden geproduceerd.

Hybride

Voor deze showcar kiest Audi voor een hybride aandrijving, die samen 408 pk haalt. Er is een 292 krachtige 2.0 TFSI benzine, en een 54 pk sterke elektrische motor vooraan. Achteraan komt er nog een elektrische motor van 115 pk bij. De combinatie weegt verbazend genoeg slechts 1.600 kg, wat deze concept in 4,6 seconden aan 100 brengt. Hij komt 50 km ver op elektrisch vermogen alleen. Maar of hij al productietoekomst heeft, is onduidelijk. (mg)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer