Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix

Bericht: Zoute Grand Prix

De grote merken vinden de weg

06.10.2016

Deze 7de, 8ste en 9de oktober staat Belgiës meest mondaine badplaats in het teken van de oldtimer, en dat al voor de zevende keer. De Zoute Grand Prix brengt sportieve evenementen samen met een concours d’élégance en een veiling. Meer dan ooit wordt het Zoute ‘the place to be’ dit weekend.

Gallerij: Bericht Zoute Grand PrixDe Zoute Grand Prix trekt niet alleen elk jaar meer bezoekers, maar ook steeds meer deelnemers. Zachtjesaan wint het evenement aan belang onder de liefhebbers van klassiekers, maar ook bij de prestigemerken. Die twijfelen niet langer om hun mooiste bolides naar het Zoute te sturen, of ze nu oud dan wel nieuw zijn.

Mooie delegaties van BMW, Mercedes en Jaguar

Gallerij: Bericht Zoute Grand PrixMercedes haalt zo liefst drie topstukken uit zijn museum voor een gezondheidswandeling aan onze kustlijn. Zo krijgt het publiek de 300 SL Coupé ‘417’ te zien die in 1955 de Mille Miglia reed. Ook is er de 230 SL Pagode en de prachtige ‘Stromlinienlimousine Autobahnkurier’ 320 uit 1938. Jaguar vaardigt een E-Type Series I en een XK 150 S af voor onder meer Koen De Bouw en Tom Waes. BMW belooft ons nog een opmerkelijke ‘guest star’.

Wat en waar?

Gallerij: Bericht Zoute Grand PrixHet hele weekend door kan je op de Kustlaan en de Zeedijk in Knokke genieten van exclusieve pareltjes die Alfa Romeo, Rolls-Royce, Porsche, McLaren, Ferrari, Lamborghini en nog vele anderen laten zien. Op vrijdag loopt de Zoute Rally voor oldtimers, een tweede luik volgt zaterdag. Vrijdagavond om 18 uur start de veiling van Bonhams, met de Porsche 928 CS van Derek Bell als één van de topstukken. De mooiste oldtimers strijden om een lintje op het concours op het golfterrein op zaterdag en zondag. Die dag trekken ook de moderne GT’s op tocht in de GT Tour.

Alleen het weer blijft een onbekende. Het KMI stelt dat met wat geluk de mooie carrosserieën het hele weekend droog blijven.

Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.