Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Zoute Grand Prix 2017 – Oud en nieuw welkom

Dit weekend beleeft Knokke zijn drukste bezoekersweekend. De kustgemeente verwacht tot 200.000 bezoekers voor de Zoute Grand Prix, die oldtimers en moderne GT’s verenigt om het mooiste rijdende autosalon van België te vormen. Gratis toegankelijk bovendien.

Tussen 6 en 8 oktober maakt Knokke zich op voor een overrompeling. Niet alleen zijn er de 213 oldtimers (bouwjaar voor 1965) die de Zoute Rally betwisten op 6 en 7 oktober, niet alleen zijn er de 200 moderne GT’s die op 8 oktober de GT Tour rijden, maar tussenin zijn er tot 200.000 bezoekers die de gemeente van iets meer dan 33.000 inwoners inpalmen. Dat is Zoute Grand Prix in cijfers.

Oud

De Zoute Grand Prix is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een Belgisch topevenement. Geen enkele andere autogerelateerde manifestatie – op het autosalon na – kan meer bezoekers voorleggen. Dat heeft vooral te maken met het concept van Zoute GP, dat de hele kustplaats een weekend lang in het teken stelt van de auto. Wie komt, kan genieten van de oldtimerparade die twee dagen lang de Zeedijk inpalmt. Op vrijdag rijden de deelnemers van de oldtimerrally naar de Vlaamse Ardennen, op zaterdag naar Zeeland. Op vrijdag is er tussen 15 en 18 uur in de Graaf d’Ursellaan de snelheidsproef over 400 meter. Vanaf 16 uur worden de eerste oldtimers aan de start en finish op de Zeedijk verwacht ter hoogte van het Albertplein.

Nieuw

Zondag is er dan de GT Tour, met ook hier een snelheidssprint tussen 12.30 en 13.30 uur. Tussendoor kan je op de Zeedijk de stands bekijken van 19 luxemerken in de ‘Top Marques’ expo. Voor het eerst zijn ook Aston Martin, Alpine, Alpina, Lexus en Bugatti vertegenwoordigd, naast onder meer Ferrari, Tesla, Lamborghini, Bentley, Jaguar, BMW en Mercedes.

Meer info: www.zoutegrandprix.be

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer