Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Zoute Grand Prix 2017 – Ideale mix

De mix van oldtimers op leeftijd in combinatie met jong pk-geweld, trekt horden autoliefhebbers naar Knokke. Eén weekend lang is de kustgemeente een walhalla voor de autoliefhebber.

Het weer liep vrijdag en zaterdag nochtans niet zo hoog op met de Zoute Grand Prix. Bakken regen vergezelde de deelnemers van de oldtimerrally. Geen groot probleem wanneer je in een gesloten coupé, maar voor de vele deelnemers in zowel open vooroorlogse modellen als kleine roadsters was het niet meteen de aangenaamste uitstap van het jaar. Vrijdag leidde de rally naar Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, zaterdag verliep de rit grotendeels door Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland, met een stop in Yerseke.

Unieke combinatie

Misschien bracht het weer vrijdag en zaterdag niet de enorme volkstoeloop naar Knokke op gang, toch bleef het indrukwekkend hoeveel mensen rond het podium in Knokke verzamelden om de rallydeelnemers te zien toekomen. Die vervolgens hun auto’s in de straten rond de zeedijk parkeerden. Dat in combinatie met de stands van vele prestigemerken – Aston Martin, Lamborghini, Mercedes, Bentley,… - geven de Zoute Grand Prix een sfeertje van een openlucht autosalon en rijdend museum, een ongeziene combinatie.

Aston Martin

Zondag was merkelijk meer volk op de been voor de GT Tour, met de ‘flying quarter mile’ als topattractie. Hierbij mogen de deelnemers op een afgesloten stuk kustweg hun bolide even voluit laten gaan. Bekijk de video om het te ervaren alsof u er bij bent.

Het Concours d’Elégance tot slot telde tal van ronduit schitterende deelnemers. Het concours zette de jarige BMW 507 en Mercedes 300 SL roadster in de verf, maar verkoos uiteindelijk een Aston Martin DB5 met alle snufjes uit de Bond

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer