Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix 2017

Bericht: Zoute Grand Prix 2017

Ideale mix

16.10.2017

De mix van oldtimers op leeftijd in combinatie met jong pk-geweld, trekt horden autoliefhebbers naar Knokke. Eén weekend lang is de kustgemeente een walhalla voor de autoliefhebber.

Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix 2017 Het weer liep vrijdag en zaterdag nochtans niet zo hoog op met de Zoute Grand Prix. Bakken regen vergezelde de deelnemers van de oldtimerrally. Geen groot probleem wanneer je in een gesloten coupé, maar voor de vele deelnemers in zowel open vooroorlogse modellen als kleine roadsters was het niet meteen de aangenaamste uitstap van het jaar. Vrijdag leidde de rally naar Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, zaterdag verliep de rit grotendeels door Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland, met een stop in Yerseke.

Unieke combinatie

Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix 2017 Misschien bracht het weer vrijdag en zaterdag niet de enorme volkstoeloop naar Knokke op gang, toch bleef het indrukwekkend hoeveel mensen rond het podium in Knokke verzamelden om de rallydeelnemers te zien toekomen. Die vervolgens hun auto’s in de straten rond de zeedijk parkeerden. Dat in combinatie met de stands van vele prestigemerken – Aston Martin, Lamborghini, Mercedes, Bentley,… - geven de Zoute Grand Prix een sfeertje van een openlucht autosalon en rijdend museum, een ongeziene combinatie.

Aston Martin

Gallerij: Bericht Zoute Grand Prix 2017 Zondag was merkelijk meer volk op de been voor de GT Tour, met de ‘flying quarter mile’ als topattractie. Hierbij mogen de deelnemers op een afgesloten stuk kustweg hun bolide even voluit laten gaan. Bekijk de video om het te ervaren alsof u er bij bent.

Het Concours d’Elégance tot slot telde tal van ronduit schitterende deelnemers. Het concours zette de jarige BMW 507 en Mercedes 300 SL roadster in de verf, maar verkoos uiteindelijk een Aston Martin DB5 met alle snufjes uit de Bond-film Goldfinger tot ‘best of show’.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.