Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Zoute GP – Klassieke schoonheden trekken naar zee

Nog niets te doen dit weekend? Trek naar Knokke, waar de mooiste oldtimers van het land verzamelen voor de Zoute GP.

Je kan die oldtimers zowel in beweging zien tijdens de regelmatigheidsrally, als statisch op het golfterrein voor het concours.

De Zoute Rally start al vrijdag vanaf 8 uur op het Albertplein aan de zeedijk. Om 15 uur start de kwartmijl in de Graaf d’Ursellaan in Heist. Zaterdag start de rally om 8.30 uur in Knokke, terwijl er zondag een GT-tour is vanaf 9.45 uur, met eveneens een kwartmijl om 11.45 uur. De concours d’élégance ziet de jury passeren op de golf, op zaterdag vanaf 12 uur. Een entreeticket kost 17 euro. Op de zeedijk kan je het hele weekend enkele topwagens tentoongesteld zien, waarbij de Audi R8 GT, op de Top Marques expo.

Politie-Porsche

Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om jouw oldtimergarage uit te breiden. Bonhams heeft tijdens de Zoute Sale enkele pareltjes in de aanbieding. We halen er bijvoorbeeld de Porsche Carrera GT uit 2005 uit. Het gaat om de auto die GPR aanpaste om mee te racen. Hij kreeg een pak aanpassingen en Marc Duez ontwikkelde deze Carrera GT. Al heeft hij uiteindelijk geen enkele race gereden. Wel is dit de enige Carrera GT die echt voor autosport werd aangepast. Bonhams hoopt dat hij tot 950.000 euro kan halen.

Of je kan opteren voor een originele Porsche 911 van de Nederlandse rijkspolitie (tot 145.000 euro verwacht), of een BMW M1 (tot 650.000 euro), of de Mazda Cosmo Sport uit 1970 (tot 100.000 euro), bekend uit Robbedoes. Keuze genoeg dus.

De veiling begint vrijdag om 18 uur.

Meer info over het programma vind je op www.zoutegrandprix.be

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer