Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Zoute GP

Bericht: Zoute GP

Het jaar van de bevestiging

15.10.2015

De Zoute GP heeft zichzelf bewezen als een blijver. Een knappe concours, flink wat bekend volk op de Rally en deelnemers die zich niet door het slechte weer lieten afschrikken.

Gallerij: Bericht Zoute GPDe oldtimerrally en de meer toeristisch opgevatte rondrit bleken opnieuw voltreffers. Een knap deelnemersveld trok naar de kust, en zowel Mercedes, Audi als BMW stuurden mooie delegaties uit hun museum naar Knokke. Het Mercedes C111 prototype bijvoorbeeld, zie je niet vaak buitenkomen. Voormalig F1-piloot Jochen Mass nam de honneurs waar. Ook bekende koppen als acteurs Matthias Schoenaerts en Louis Talpe kropen achter het stuur.

Le Mans-legende Derek Bell was samen met onder meer Touring-designer Louis de Fabribeckers, Pebble Beach-voorzitter Sandra Button en Febiac-voorzitter Thierry van Kan van dienst als jurylid voor de concours d’élégance. De jury bekroonde de Bentley Speed Six ‚Blue Train’ uit 1930 tot ‚best of show’. De Mercedes C111 pikte en passant de ‚prototype award’ mee.

Gallerij: Bericht Zoute GPVeilinghuis Bonhams toonde zich tevreden met de opbrengst van de Zoute Sale, met een BMW M1 die dicht bij een half miljoen euro afklokte. De Ferrari 599 SA Aperta, één van 80 stuks, deed beter met 891.250 euro. Ook de Daytona Berlinetta uit 1971 ging pas na de slag op 828.000 euro de deur uit. De Porsche Carrera GT met race-ambities kwam uit op 644.000 euro, terwijl de ‚rijjkspolitie’ Porsche 911 126.500 euro haalde. Nog opvallend: een Citroën Mehari uit 1980 ging voor 28.750 euro de deur uit.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.